На изключително интересна ситуация станаха свидетели феновете по време на мача между Хайденхайм и Байерн, завършил 3:2 за домакините, след като баварците имаха два гола аванс на почивката. Именно тогава се оказа, че главният съдия Роберт Шрьодер се е почувствал зле и е получил лекарска забрана да продължи да ръководи мача. Така се стигна до ситуацията, в която четвъртият съдия Патрик Алт зае неговото място и направи дебют като главен съдия в Бундеслигата. До този момент 39-годишният рефер имаше само мачове във Втора Бундеслига.

На мястото на Алт се наложи човек от публиката да започне да изпълнява ролята на четвърти съдия. На почивката по уредбата бе потърсен човек, който има правоспособност и е на стадиона като зрител, като такъв се намери и той пое нещата свързани с контрола на скамейките и провеждането на смените. Това става, тъй като ситуацията с главния съдия Роберт Шрьодер бе по-сериозна и не му позволи да продължи да бъде на терена.

Човек от публиката се вика за втори път този сезон в Бундеслигата. Преди няколко седмици в двубоя между Волфсбург и Кьолн страничният рефер Торбиен Зивер получи удар с топката и се наложи да бъде закаран в болница. Така четвъртият съдия трябваше да влезе в екшъна, а дикторът повика правоспособен рефер от публиката да поеме ролята на четвърти съдия.