Треньорът на Байерн Карло Анчелоти отново ще разчита на една от звездите в тима Тиаго Алкантара, който се възстанови от мускулна контузия в дясното бедро. 25-годишният испански халф трябва да оживи офанзивната мощ на баварците, които в негово отсъствие стигнаха само до 1:1 в домакинството срещу Шалке 04 миналата събота.

„Тиаго може да играе 90 минути. Той ще ни помогне с неговите качества”, сподели 57-годишният италиански специалист преди 1/8-финалния сблъсък срещу Волфсбург тази вечер от 21:45 часа българско време на „Алианц Арена” в Мюнхен.

Анчелоти се надява на повече извеждащи подавания, а с Тиаго баварците са имали 30 възможности за гол в 15 срещи, а без испанеца само 3 шанса в 4 мача. Очаква се на пейката вместо Тиаго да седне Томас Мюлер, който има едва един гол в Бундеслигата от началото на сезона. Сред другите планирано от Анчелоти промени са: Филип Лам на мястото на Рафиня отдясно на защитата и Давид Алаба вместо Хуан Бернат по левия фланг на отбраната.

„Моите играчи разбраха, че трябва да стоим по-компактно. При Пеп Гуардиола отборът беше много компактен. Понякога и сега сме така, както срещу Лайпциг, но не бяхме срещу Шалке. Защитата е тичане, жертване и съвместна работа. Имам предвид Ариен Робен, Дъглас Коста и защитниците. Защото Волфсбург е като Шалке. Не е добре в класирането, но има добри играчи”, допълни Анчелоти.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА