ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Новият кмет на Пазарджик Петър Куленски разкри, че предишната градска управа начело с Тодор Попов е била поела ангажимент общината да отделя по 350 хиляди лева на месец за волейболния отбор и около 300 хиляди за футболния клуб или общо 5,5 милиона до месец август.

"Не ме разбирайте погрешно по никакъв начин, аз като човек, който е отдал целия си живот на спорта, искам да помагам на спорта. Но как да стане това, като само за следващите десет дни трябва да разплатим спешно 2,5 милиона лева, а по запорираните сметки на общината има не повече от 100 хиляди лева в момента", обясни Петър Куленски по време на пресконференция за актуалното финансово състояние на община Пазарджик и първите спешни мерки, които ще бъдат предприети за стартиране на оздравителния процес, от който, по думите му, градът се нуждае моментално.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Ще бъда абсолютно категоричен - само с финансова дисциплина, методичност и нулев толеранс към опити за източване на общината ще успеем да я вдигнем на крака", каза още Куленски.

Кметските избори бутат Любо Пенев от власт

Преди дни от волейболния Хебър обявиха, че са постигнали договорка с новото ръководство на община Пазарджик за продължаване на сътрудничеството между двете страни. "В момента текат преговори и се водят разговори със състезатели при оптимизиран бюджет, a следващата седмица предстои и съвместна пресконференция с кмета на Пазарджик, на която ще бъдат оповестени повече детайли. Смело напред!", оповестихa "тигрите".

Куленски обясни, че от срещата си с волейболния Хебър е разбрал, че играчите не са получавали заплати от август месец. Може би и затова някои от тях си тръгнаха. В тима "селекцията се е правила без обезпечение", като не се е знаело как ще бъдат покрити парите за трансферите на звездите. 

"Такъв вид финансиране за мен противоречи на моите разбирания как се прави селекция, подготовка на тима", заяви Куленски. "През годините се е надувал огромен балон, който някъде през септември се е спукал окончателно, защото общината е започнала да се задъхва", добави Куленски. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

Пресконференция относно актуалното финансово състояние на община Пазарджик и първите спешни мерки, които предприемаме за стартиране на оздравителния процес, от който града се нуждае моментално. Ще бъда абсолютно категоричен: само с финансова дисциплина, методичност и нулев толеранс към опити за източване на общината ще успеем да я вдигнем на крака. И с подкрепата ви ще успеем!

Публикувахте от Петър Куленски в Четвъртък, 23 ноември 2023 г.