Алекс Петков е пред договор с Левски, който се очаква да бъде подписан скоро. Защитникът е син на Милен Петков – бивша звезда на ЦСКА.

Историята помни още един такъв случай, когато рожба на цесекар е носил синия екип. Става въпрос за Юлиан Колев – син на легендарния Иван Колев.

През есента на далечната 1977 година Юлиан не успява да се наложи в ЦСКА. По същото време треньор на Левски е Иван Вуцов. Хитрата лисица решава да стори чудото и да привлече Колев-младши на „Герена“. В онези години, когато в България властва комунизмът, подобен ход е немислим. Направо граничи с химерата. Как така син на голямо име в историята на ЦСКА ще заиграе в Левски?! Как ще вземеш футболист от големия съперник? Да, Юлиан е освободен от "Армията", но в онези години пак си е истинска мъка да осъществиш такъв трансфер. 

Вуцата обаче решава да използва дебела връзка – адашът му Иван Славков е шеф на футболната секция на „синьото“ дружество. Батето пък е зет на Тодор Живков.

Започва голяма битка, направо трилър по трансфера на 25-годишния Юлиан в Левски. Генералите, които дърпат конците в ЦСКА, са категорично против.  Вуцата се надява финалът на драмата да е благоприятен за него, защото предстоят две битки с Аякс в турнира за Купата на европейските шампиони.

„Сините“ чакат разрешение от Градския комитет на БКП в София ( а не на футболната федерация). Въпросната бележка е издадена само няколко часа преди първия мач с Аякс, който е на 19 октомври на българска територия.

Юлиан Колев, който играе като крило, не само е в разширения състав, но е и титуляр!  И остава на терена до последната минута.

Левски обаче този път, за разлика от 1975 година, не успява да се противопостави на Аякс. Губи с 1:2, а за капак звездата Павел Панов е със счупен крак.

След мача генералите вдигат врява. Обвиняват Батето, че по втория начин е взел бележката, разрешаваща на Юлиан Колев да носи синия екип.

Следва нова драма и на Колев-младши му е забранено на пътува за реванша в Амстердам, където Левски пада със същия резултат 1:2.
Юлиан не играе повече за „сините“ през сезон 1977/78, но на следващия е върнат обратно на „Герена“. През 1978/79 той записва 9 мача за първенство и един за купата и заедно с останалите в Левски печели дубъл. Юлиан Колев остава в историята с изиграни общо 11 мача за „синия“ отбор, без да е отбелязал гол.