Треньорът на Левски Георги Тодоров говори след контролата с Витоша (Бистрица), завършила без победител - 1:1. Попадението за "сините" реализира най-новото попълнение Борислав Цонев в последната минута от дузпа. 

Наставникът обясни защо звездата Валери Божинов не взе участие в провеката. Той каза, че целта на мача е била да види хората, които тренират с отбора, но нямат договор - Атанас Курдов, Алекс Петков и Клаудиу Тавареш, така че да бъде взето решение за бъдещето им. Тодоров обаче отказа да обяви от кого е останал доволен и от кого не. Треньорът на Левски очаква още попълнения в тима си.

"Целта на срещата беше да видя хората, които тренират с нас и да преценим дали ще са в състояние да помогнат, да надградят отбора. В този смисъл останах доволен. В следващите дни ще разберете за кои става въпрос. Няма да коментирам от кого съм останал доволен и от кого не. Днес беше съвсем друг мач. Аз си гледах хората, които тренираха с нас и трябваше да вземем решение за тяхното бъдеще“, започна Георги Тодоров.

„В средата на терена Боби Цонев ще помогне много. Още един човек в средата и ще изглеждаме съвсем различно. Надявам се това да е още един Цонев (б.р. - визира Радослав Цонев). При всички случаи може Насиру Мохамед да е полезен за нас. Старае се, мисля, че може поне да е конкуренция", каза треньорът на Левски. 

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Валери Божинов в четвъртък получи лека контузия, която не му даде възможност да вземе участие. Има условие от собственика да свали килограми, остава му още малко, за да го изпълни. Неговият проблем е, че в Италия много са работили във фитнеса, натрупал е мускулатура. Много се старае, но му е трудно още. Като свали килограмите, нещата ще се нормализират“, каза Тодоров за Божинов. 

„Повечето от футболистите са били при мен в юношеските тимове. Те са наши кадри.  За хората от школата ни името Левски е много важно“, подчерта той.

„Имаме нужда от още футболисти във всички линии. Днес в някаква степен ще си решим проблемите. Искаме да вземем футболисти, които могат в следващите години да бъдат продадени, за да може ако Левски не е добре финансово, да генерира средства. Млади играчи е най-доброто. Предлагаха ми един бек на 30 години, сега може да ни свърши работа, но в бъдеще…“, коментира Тодоров.

„Винаги съм бил оптимист, иначе нямаше да се захвана. Хората не ни дават достатъчно време. Много е трудно. Аз съм и реалист. Преди известно време благодарих на хората от клуба, защото ако не бяхме взели тези футболисти, щяхме да изглеждаме по-зле. Момчетата не са играли толкова лошо в мачовете досега, липсваше лидер вътре на терена. Когато ни вкарат гол, отборът веднага навежда главите. Срещу Монтана вкарахме първи и нещата бяха съвсем различни“, каза специалистът. 

„Стайн Спиерингс е при семейството си. Оставихме му малко по-голяма почивка. Тома Даске има проблеми след мача с Монтана. На първата тренировка получи мускулна травма. Другата седмица Стайн започва тренировки. За Робърта и Славчев трябва да питате доктора. Славчев трябва да е 100% готов, за да е полезен. Робърта има лоша контузия на пръста, може да го боли 1-2 месеца и аз съм имал. Трябва и характер“, продължи Тодоров.

„Жалко, че с Ната така стана, аз много го харесвах, но не зависи от нас“, каза треньорът на Левски по повод разминаването между "сините" с Уесли Ната, който Царско село продаде на ФК Рига (Латвия).

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​