ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

На днешната дата преди точно 40 години ЦСКА прави нечесто срещан обрат. На 28 декември 1983 година „червените“ гостуват на Марица Пловдив в мач от 1/16-финалите за Купата на Съветската армия. Двубоят трябва по програма да се състои две седмици по-рано, но заради лошо време е отложен.

Първоначално мачът е плануван за февруари 1984 година, но по настояване на ЦСКА заради пренатоварена пролетна програма той се играе в необичаен ден. Двата тима излизат на  стадиона на Марица в Пловдив само три дни преди Нова година.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

„Червените“ играят Ганкиното през първото полувреме, от което домакините се възползват възможно най-добре. Докато гостите се осъзнаят, топката два пъти влиза във вратата им в 12-ата и в 28-ата минута – 2:0 за Марица. Точни съответно за жълто-сините са дребничкият Трингов и Костадинов.

На полувремето треньорът на ЦСКА Апостол Чачевски крещи в съблекалнята: „Вие Нова година ли посрещнахте вече, та нищо не играете?! Това е терен, не е маса за банкет!“.

Ефектът е налице. В 60-ата минута Стойчо Младенов намалява резултата с левачката, а в 74-ата минута младият Лъчезар Танев вкарва за 2:2.

В последните 6 минути (84 и 87) ЦСКА вкарва още два гола чрез Пламен Марков и Спас Джевизов и прави обрат от 0:2 до 4:2 в своя полза.

Впоследствие „червените“ отпадат от турнира за същата купа, след като губят с 0:1 от вечния си съперник Левски на полуфинала. Мачът на 14 март 1984 година завършва 1:0 за „сините“ след гол на Михаил Вълчев.