"Левски" започна днес зимна подготовка. Треньорът Антони Здравков представи единственото ново попълнение до момента - Антон Огнянов от Любимец. Наставникът говори за селекцията и предстоящите трансфери:

-Господин Здравков, не ви ли се искаше да има още нови попълнения днес заедно с Антон Огнянов?
-Принципно, да. Исках на първия ден да бъдем готови на сто процента и тук да има поне още трима души. Трудно се водят преговори през зимата, трудно се привличат футболисти. Към отбора ще бъдат прибавени още хора, надявам се още до четвъртък да дойдат и най-късно до края на първата седмица в Созопол отборът да бъде окомплектован.

-Какво попречи да представите още хора днес?
-Конкретно нищо не попречи. Причината е чисто техническа. Хората, които трябва да бъдат трансферирани, до последно не се знаеше какво ще се случи. Изчаквахме дали ще продадем някого, за да търсим футболист на неговия пост.

-Наясно ли сте с кои футболисти ще се разделите?
-До заминаването за Созопол в четвъртък окончателно ще стане ясно, включително тези, които ще напуснат.

-Гари Родригес остава ли в "Левски"? Каква е ситуацията с Генков и Гаджев?
-За Гаджев - освен тази оферта през декември, която той отказа, друга не е имало. Генков има договор с Левски. Ако се появи конкретна оферта, която устройва клуба и него, няма да спираме никого. Гари Родригес - дал съм му един ден повече почивка. Ще се присъедини утре към отбора. Знаете каква е сагата около него - Лудогорец, други отбори. Упълномощен съм от ръководството да кажа, че Лудогорец отправи първата оферта. Имало е разговори на ниво президенти с условието Гари Родригес да не играе срещу "Левски". След като нашите фенове изявиха желание да не бъде продаван на Лудогорец, ръководството се е съгласило с това мнение и Гари Родригес не е подписал с Лудогорец. В петък следобед е пристигнала оферта за Гари Родригес от Англия, който трябва да отиде на прегледи и разговор с отбор от Висшата лига. Това зависи от него и мениджъра.

-За какви цели си говорите с Тодор Батков, знаете, че клубът е в криза?
-За оцеляването на клуба не мога да говоря. По тази тема разговарят господин Батков, Баждеков и Христо Йовов. Аз мога да ви отговоря само за спортно-техническите въпроси. В моето съзнание и футболистите е заложено "Левски" да спечели трофей.

-Не смятате ли, че "Левски" ще бъде трудно конкурентно способни със селекцията, която прави в момента?
-През годините се купуваха много футболисти, чужденци, които не оставиха никаква диря. Антон Огнянов е български футболист, който струва значително по-малко. Убеден съм, че с желанието и съзнанието ще се изяви много по-добре от останалите. На 14 януари ще пристигне бразилски футболист, който ще пътува с отбора. Първо ще видим какво е здравословното му състояние, а след това и игровото. Единствено ще пробваме човек в зоната на левия бек. Всички останали футболисти, които ще пристигнат, ще подпишат директно договори. Очакваме четирима нови - и българи, и чужденци. Валери Божинов е доказал себе си, в последно време има проблеми със Спортинг. Ако имаме възможността да вземем Божинов, ще бъда доволен.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/МИЛЕН ДИМИТРОВ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА