Наставникът на Етър Красимир Балъков говори на пресконференция преди домакинството на ЦСКА от 25-ия кръг на Първа лига. Срещата е утре от 17:30 часа на стадион "Ивайло".

– Г-н Балъков, очакванията ви за мача с ЦСКА, който се чака с интерес от цялата общественост?
– Да, наистина, чака се с интерес. Ние също го очакваме. Имаме, макар и малък шанс, за влизане в първата шестица, а той преминава през успех срещу ЦСКА. Така че очаквам интересен и динамичен мач. С малко късмет може да постигнем тази победа.

– Само преди месец Етър победи ЦСКА в София в контрола, може ли това да повлияе на предстоящия мач?
– Няма никакво значение победата ни над ЦСКА в контролата преди около месец. Те тогава бяха сменили треньора. Сега той вече имаше достатъчно време да опознае отбора си. Срещата утре ще е коренно различна. Ще бъде тежък мач, той обаче е ключов за нас. Ако искаме да бъдем в Топ 6, само победа може да ни помогне.

– Доколкото разбрахме, преотстъпените от ЦСКА футболисти няма да играят, това има ли значение?
– Разбира се, че има значение. Ние разчитаме на тези играчи, повечето от тях са титуляри. Но ние винаги сме били коректни към партньорите, които ни дават играчи под наем. Така ще бъде и към ЦСКА, преотстъпените няма да играят. Ще играят други футболисти, надяваме се, че ще дадат 100 процента от себе си.

– Как ще коментирате такива предположения, че Етър не би се хвърлил срещу ЦСКА?.
– Просто не искам да коментирам. Който ме познава, знае, че съм професионалист и винаги играя за победа. Няма смисъл да говорим за тези паранои, това са глупости! Настройката е нормална, спокойна, няма нужда от друга. Един мач срещу ЦСКА или Левски сам по себе си дава мотивация. Няма нужда да мотивираме играчите допълнително. Надявам се на баланс на терена, когато държим топката, да сме спокойни и да играем нашия футбол. Когато загубим владение, дано сме спокойни и да се пакетираме, да не могат бързите и динамични играчи на ЦСКА да имат спокойствие и да създават положения

– Доколко фактът, че се очаква сериозна посещаемост на трибуните, е мотивиращ допълнително за самите футболисти?
– Няма по-хубаво от това стадионът да е пълен. Това дава допълнителен стимул и на двата тима. Дано в събота да стане хубав и атрактивен мач, приятен за наблюдаване и накрая да победи този, който заслужава.

– Как ще коментирате назначението на Никола Попов, който е последният рефер, срещу когото Етър подаде жалба - след есенния мач с Левски?
– Тежък мач за Никола Попов. Четох какво казват нашите фенове. Мога само да ги помоля да са търпеливи, да не се настройват преди мача. Да оставим да се изиграе този двубой и да дадем спокойствие на Никола Попов да свири, както знае. Няма да ни помогне, ако има много негативни емоции към него отсега. След мача всеки може да си каже мнението. Но ще е добре да запазим една добра атмосфера преди мача.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019