БЛИЦ потърси президента на БФС Борислав Михайлов във връзка с избухналия допингскандал. Както вече стана ясно, пробата, дадена от национала Йордан Минев след световната квалификация Малта – България 1:2 на 10 септември, е положителна.
 
-Г-н Михайлов, как ще коментирате допингскандала?
-За какъв скандал имате предвид...
 
-Имам предвид новината, публикувана в официалния сайт на ФИФА, в която се казва, че български футболист е дал положителна проба след мача с Малта.
-Защо бързате да поставяте оценки и да характеризирате тази новина, определяйки я като допингскандал.
 
-Според вас това не е ли скандал?
-Вижте, аз нямам право да говоря. Думата ще има момчето. От положителна до положителна проба има огромна разлика. Понякога стават грешки, в някои лекарства има субстанции, които не за позволени. Защо, когато чуете положителна проба, трябва да си мислите, че някой умишлено се е допингирал, за да бъде на 100-процента готов за даден мач.
 
-Вие кога разбрахте, че Йордан Минев е дал положителна проба?
-Йордан Минев ли?! Аз не знам да е Йордан Минев. В официалната информация на ФИФА не е упоменато име. Вчера сутринта бяхме уведомени от световната централа, но в писмото не е посочен конкретен футболист.
 
-Г-н Михайлов, всички знаем, че след мача с Малта в Ла Валета за допингтестове са повикани двама наши национали. Единият е вашият син Николай Михайлов, а другият е Йордан Минев.
-Казах ви, че не коментирам. Вижте, случаят е конфиденциален. Самият футболист трябва да даде изявление и ще го направи. Той ще обясни всичко.
 
-Изглеждате доста спокоен...
-Спокоен съм, да. Най-вече от гледна точка на това, че последствия за националния отбор няма да има. Т.е. – не сме заплашени от наказание с отнемане на точки или със санкция от каквото и да е било друго естество. В това съм повече от сигурен и категоричен.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ