Директорът на детско-юношеската школа на "сините" Даниел Боримиров даде обширно интервю за клубния канал Левски ТВ. Той говори за постиженията на академията през изминалия сезон, за представянето на младежите, за развитието на треньорите и за целите в бъдеще.

„Равносметката е такава - от 11 отбора, които участват в първенството, имаме шест на първо място, един на второ, два на четвърто и един на осмо. Тези до 19 години, които бяха осми, имаха и основателни причини - четирима основни играчи ни напуснаха. Трябваше да редуцираме децата в общежитието и не можехме да привличаме, за да не вдигаме разходите. Други петима пък отидоха да се подготвят с мъжкия отбор, така че работата на треньора Йордан Петков беше затруднена. Имаше и контузии, а в един момент групата беше от 6-7 футболисти. Наруши се ритъмът на работа и класирането не е на ниво, което да отговаря за възрастова група на ФК Левски“, коментира Даниел Боримиров.

„Тази година имаме един отбор повече, който завършва на първо място. Развитието ни върви във възходяща линия и се надявам така да продължи. Имам какво да се желае, виждам слабости в играта на по-големите възрасти, но ще се стремим да ги изчистим с работа. Стилът на Левски трябва да се разпознава и със свалени фланелки", каза героят от САЩ`94.

"Откакто съм директор, изискванията са по-големи и се стремим да следваме изложеното от мен като концепция. Аз съм оптимист и мисля, че трябва да инвестираме в обучението на треньорите в школата, за да бъдат наясно с нововъведенията в световния и европейския футбол. За тях не трябва да има неизвестни, за да вдигнем нивото на школата. Целта е продукцията да може да бъде интегрирана в първия отбор. Нашите юноши са достигнали до някакво ниво, което трябва да се развива от треньора на представителния тим. Трябва смелост. Станислав Иванов, Атанас Кабов, Алекс Боримиров, Георги Янев и Димитър Шейтанов тренират изцяло с първия отбор. Те ни дават надежди да вярваме, че след може би година работа ще може да се разчита на тях във всеки един мач“, каза Боримиров.

„Спечелихме доста турнири с отделните възрасти, а две от тях ще играят на републиканско първенство през юни. Надявам се поне една да бъде шампион на България. Днес пък се прибра набор 2006, който сътвори грандиозен успех в Германия. Загубихме финала от Манчестър Сити, но зад нас останаха Байерн (Мюнхен), Ювентус, Байер (Леверкузен), Хановер и още други. Вярвам, че работим правилно и за мен е важно да играем на такива силни турнири“, добави Боримиров.