Селекционерът на националния отбор на Русия Станислав Черчесов беше специален гост на откриването на модерната база на Лудогорец. Ето част от ексклузивното интервю, което специалистът даде специално за БНТ:

- Господин Черчесов, как се чувствате - идвате отново в България?
- В България винаги се чувствам добре. Бил съм тук много пъти, когато бях част от нашия национален отбор. Скоро бях и на 50-годишнината на Стоичков. Сега съм тук отново при мои приятели за откриването на тази прекрасна академия.

- Дойдохте, въпреки че в момента в Русия са дни на траур заради трагедията в метрото в Санкт Петербург. Това показва, че сте близък приятел на Лудогорец. Как приехте поканата?
- Получих поканата преди месец и с удоволствие приех, въпреки че се наложи малко да си променя програмата. А що се отнася до трагедията - разбира се, ситуацията е много тежка, но бях обещал, че ще дойда и ето, че сега съм тук.

- Какво мислите за Лудогорец?
- Наблюдавам Лудогорец от няколко години, тъй като винаги ми е харесвало как играе този отбор. Играли сме приятелски мачове, когато работих в Динамо. Ето сега и базата вече е готова. И както казах на треньора им - след три години трябва да спечелят Лига Европа.

- В последните сезони немалко български футболисти играят в Русия. Какви впечатления имате от тях?
- По стечение на обстоятелствата и съм играл, и съм работил с тях. Това са Благой Георгиев, Георги Пеев, Захари Сираков, както и моят приятел Петър Занев, когото аз лично поканих в Амкар. Имаме много хубави, топли отношения. Мога да кажа само, че е хубаво да има повече професионалисти като тях.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига