Ръководството на Лудогорец откри днес модерната си база. В голямата си част тя ще бъде за нуждите на детско-юношеската школа. В ролята на домакини бяха братята Кирил и Георги Домусчиеви, които заедно със служебния премиер прерязаха официално лентата. На събитието бяха още хора от политиката и спорта, сред които Емил Костадинов, Антон Попов от БФС и други.

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обяви, че общо до момента са вложени около 25 милиона лева само за базите. За първия етап са били похарчени около 10 милиона лева, а за настоящото разширение – 15 милиона лева.

„Мисля, че беше от съществено значение тази база да се направи и ние го знаехме от самото начало. Имаме три-четири игрища, които изградихме през годините. Те обаче не бяха достатъчни за всички наши гарнитури и за мъжкия отбор. Специално за тренировъчния комплекс това е много важна стъпка”, каза Домусчиев.

Това обаче няма да бъде последната инвестиция на Лудогорец.

„Започваме да строим в зоната до първия комплекс, ще направим хотел-общежитие с всички необходими условия за нашите футболисти - спане, хранене, възстановяване, за лагери преди мачовете и т.н”, увери още бизнесменът.

„Това разширение струваше 15 милиона лева, а предишният етап беше към 10. Така че всичко излиза към 25 милиона лева. Върви и строителството на стадиона, надявам се до лятото да е готов сектор "В", завърши Кирил Домусчиев.