Едно от новите попълнения на ЦСКА Четин Садула даде интервю за агенция БЛИЦ. Ето какво каза нападателят за първите дни от престоя си на “Армията” малко преди тимът да потегли на лагер за Гърция:

-Четин, доволен ли си от пристигането ти в ЦСКА?
-Разбира се, че съм доволен, но лошото е, че още не съм подписал договор. Чувства се напрежение, мина много време и нещата нещо не се получават.

-Да не би да караш пробен период?
-Аз знам, че не съм дошъл на проби, а и нямам такова намерение. Казаха ми, че ще ме купят и чакам.

-Откъде идва проблемът, ти уточни ли личните си условия?
-Има договорка между двата клуба, аз също всичко съм уточнил. Не знам защо става това бавене. Явно все още в Каликара си чакат парите и няма как да подпиша договора.

-Как очакваш да се развие случая?
-Дано да е добре за мен. Тръгвам на лагер, но след това какво ще стане никой не знае. В пълно неведение съм. Нито в ЦСКА, нито в Калиакра. Като нищо ще трябва да си събирам багажа и да се връщам в Каварна.

-Как минаха първите дни от престоя ти в ЦСКА?
-Всичко е нормално, тренирахме, момчетата ме приеха добре. Обстановката е супер в съблекалнята, радвам се, че дойдох тук.

-Спас Делев остава в отбора, това притеснява ли те?
-В ЦСКА има качествени футболисти, има конкуренция, всеки се бори и треньорът преценява кой ще играе. За мен е голям шанс да се докажа с червената фланелка. Спас Делев е много добър футболист, но не виждам от какво трябва да се притеснявам. Който показва качества и постоянство, той ще играе.

-Притеснява ли те, че си юноша на “Левски”, а ще играеш в ЦСКА?
-Не, важното за младите футболисти е да се развиват. Където има добри условя, там отиват, няма значение на кой си юноша и къде ще играеш. Пожелавам на всеки млад футболист да отиде в добър отбор и да се развива.

-Търси ли са те от “Левски”, след като напусна отбора?
-Не, никога. Не мога да кажа защо, в Левски е пълно с таланти, пълно е с чужденци. Проблемът в България на повечето места е, че юношите са пренебрегвани и се залага само на чужденци.

-В ЦСКА тази зима залагат на млади попълнения, ще ви дадат шанс.
-Защо казваме постоянно млади играчи. В Англия на 23 години футболисти вече са лидери на отборите. Млад си, когато се учиш да риташ топката.

-Какво очакваш от първия мач срещу “Левски”?
-Искам първо да сме живи и здрави, да нямаме контузии на подготовката, а първия мач ще го мислим като му дойде времето.

-Как се работи с Милен Радуканов?
-Видяхте ЦСКА в каква криза беше, смениха треньора и това веднага даде резултати. Най-важното е да има разбирателство между футболистите и треньора в съблекалнята.

-Очакваш ли феновете на ЦСКА да са настроени срещу теб заради това, че си юноша на вечния съперник?
-Вижте, всеки човек трябва да се доказва. Сега да обещавам на феновете празни приказки, няма смисъл. С работата си човек трябва да се доказва.

-Трансферът ти на “Армията” означава ли, че си отмъщаваш на “Левски”?
-Не, не си отмъщавам на никого. Аз на “Герена” съм израснал, там съм тренирал, нямам лоши чувства към тях, но просто така се е развил животът.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ