Вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов получи първата си повиквателна за мъжкия национален отбор. Той е част от селекцията на Ясен Петров за предстоящите световни квалификации. Наумов даде интервю пред БЛИЦ TV, в което говори за предстоящия мач за Купата срещу Арда, както и за първенството и националния отбор.

- Идва мач с Арда за Купата. С какви очаквания си?
- Доста важен за нас мач. Това е много хубав турнир, в който трябва да направим всичко възможно, за да продължим.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

- Ще помогне ли това, че играете и двата отбора отворен и атакуващ футбол, а освен това срещата е в София?
 - Да, и двата отбора се опитваме да играем красив футбол. Двата мача за първенството бяха доста интересни и очаквам и за Купата да бъде същото. И ние да победим.

- Тренирате ли дузпи или мислиш, че ще се реши всичко в редовното време?
- В елиминационен мач може да стане всичко.

- Краси Балъков дава ли ценни напътствия на играчите, които сте в националния отбор, а и не само?
- Г-н Балъков наблюдава цялостната обстановка и тренировъчния процес, привиква когото прецени. Дава насоки и съвети на играчите. С безценния си опит доста помага на клуба.

- На какво отдаваш последните резултати на ЦСКА 1948?
- В действителност в последните мачове не показваме пълния потенциал на отбора и загубихме доста точки. В момента обаче сме концентрирани върху мача за Купата с Арда, а когато дойдат двубоите за първенство, се надявам да започнем пак да побеждаваме.

- Може ли да ви върне на правия път една победа над Арда за Купата?
- Фокусът е изцяло върху Купата, но една победа със сигурност може да повлияе и в мачовете за първенството. Целите ни са първата шестица и колкото се може по-напред за Купата на България.

- Получи първа повиквателна за националния отбор. Как прие, че си част вече от първия отбор?
- Много щастлив съм, че получих първа повиквателна, след като миналата година бях капитан на младежите. Ще дам всичко от себе си. Знам какво е да носиш националната фланелка и ще правя това, което съм правил досега. Повиквателната ме мотивира и означава, че правя нещата както трябва.

- Заговори се за интерес към теб от страна на Манчестър Сити, както и от белгийски и холандски отбори. Реално доколко беше възможен трансфер?
- Имаше обаждане от холандски отбор през зимната пауза. С клуба обсъдихме офертата и предпочетохме да остана. Така почувствах нещата. Искам да довършим този сезон, а след това ще видим.

- Как ти се отразява това, че вече сте на 8-часов "работен" ден в клуба?
- Това е новост за нас и за българския футбол, може би. Все още не мога да кажа как се отразява, но се надявам да донесе нужните резултати в бъдеще.

- Кой е най-трудният нападател срещу когото си играл?
- Не мога да отговоря. Нямам специална настройка срещу някого или срещу някой отбор.

- Как уплътняваш свободното си време?
- В момента почти нямам свободно време. Ставам, отивам на стадиона, след което се прибирам вечерта в нас, вечерям и почивам. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ