Юношата на ЦСКА Дарио Стоичков е един от основните футболисти на Спортист (Своге). Воденият от треньора Ангел Славков тим се класира в Югозападната Трета лига, побеждавайки в решителен бараж Велбъжд (Кюстендил) с 4:1. Как постигнаха целта в Своге и какви са амбициите на "шоколадите" за новия сезон, роденият 1992 година Стоичков обясни пред БЛИЦ СПОРТ: 

- Дарио, поздравления за класирането в Югозападната Трета лига. Трудно ли го постигнахте?
- Абсолютно заслужено се класирахме, през цялата година доминирахме. Спечелихме убедително и в двата баража - 4:1 срещу Бенковски (Костенец) и вчера с 4:1 над Велбъжд (Кюстендил). Много сме доволни. Благодаря на целия отбор, постигнахме целта. Имаше и трудни моменти, но накрая се гледа хубавото. Миналата година Своге имаше два отбора и взехме правилното решение да се обединим. Така сформирахме един силен тим, което доведе до отличен резултат. Просто бяхме длъжни да се класираме. Радвам се, че изпълнихме целта. 

- Отскоро наставник на Спортист е Ангел Славков - бивш помощник-треньор в Славия и Левски. Какво успя да промени?
- Дойде при нас преди месец. За такъв кратък срок не могат да се правят радикални промени. Той успя да ни сплоти, доста врял и кипял е във футбола. Както се казва - чува играта. Още щом дойде в Своге, видя какво трябва на отбора. Но ние през целия сезон се представяхме добре и заслужено се класирахме. Христо Йовов също има заслуга. Новият сезон започнахме под негово ръководство, той ни събра и има голяма заслуга за класирането в Трета лига. 

- Реално погледнато къдe виждаш Спортист (Своге) в класирането в Югозападната Трета лига?
- Със сигурност ще ни бъде доста по-трудно, пожелавам си шесто-седмо място. Всичко зависи от шефовете, а и от нас - футболистите. В Спортист има някои много опитни играчи, силни характери сме. Никой от нас няма да се примири със самото участие в Трета лига. Базата в Своге е перфектна. Имаме страхотни фенове.

- Какво ще им обещаеш?
- Нека знаят, че ще се раздаваме на сто процента във всеки мач. Използвам случая да им благодаря за тази чиста любов, която показаха към отбора. Подкрепяха ни през сезона, дойдоха и на двата баража. Ще се постараем да ги радваме и в бъдеще.  

- Твърдо ли оставаш в Спортист? 
- Разбира се, стига ръководството и треньорският щаб да разчитат на мен.

- Изцяло на футбола ли си отдаден или имаш странична работа?
- Всички ходим на работа, аматьори сме все пак. Трудно ни е, но ги съчетаваме нещата. Тренировките ни са вечер, след като приключи работния ни ден. Всички имаме различни професии. Аз работя в склад за LED осветление. Футболът е любов, не мога без любимата игра. С любов и лишение се получават нещата. 

- Би ли разказал малко повече за себе си?
- Юноша съм на ЦСКА, изкарах всичките си юношески години в школата на "червените". Живях в пансиона на Четвърти километър, бяха страхотни времена. След това играх в Спортист (Своге) в "Б" група, бях и в Ботев (Ихтиман). 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ