Николай Цветков е един от най-опитните футболисти в Етър. Демона спечели Купата на България с ЦСКА в края на май, а през лятото се нави да помогне на "виолетовите" по пътя към завръщането на славния клуб в родния елит. Офанзивният полузащитник даде интервю за БЛИЦ СПОРТ след края на есенния дял от шампионата във Втора лига.

- Ники, каква е ситуацията с теб и оставаш ли в Етър след Нова година?
- Още не е ясно, в момента почивам, настройвам се за празниците. При създалата се ситуация, ако нямат нужда от мен, мога да си тръгна. До момента не съм разговарял с никой относно това. Неприятното е случилото се в последния кръг. Загубихме с 0:2 от Левски (Карлово) и малко ни се развалиха празниците.

- Дори част от феновете ви обвиниха, че сте загубили нарочно, за да прецакате треньора Георги Василев...
- И аз чух тези твърдения, огорчен съм. Това е пълен абсурд и изобщо не кореспондира с манталитета на нито един от футболистите, които сме в Етър. Огорчен съм, че по този начин се опитва да се съсипе всичко, да се руши като се хвърлят безпочвени обвинения. Не знам как точно се вадят конспирации, че едва ли не сме загубили нарочно. В този мач просто не ни се получиха нещата, това е истината. Реално имахме четири положения не 100, а 200-процентови, но не можахме да вкараме. Колкото и пъти да играем този мач, няма да го спечелим, не ни се получаваше. Домакините направиха две контраатаки и ни вкараха два гола. Мога да изброя много мачове, в които примерно можехме да загубим, а спечелихме. Много от срещите ги спечелихме с доза късмет. Срещу Левски (Карлово) просто късметът не беше с нас, взе си всичко за предходните мачове. Но да се твърди, че сме паднали нарочно, е много грозно. Не знам откъде точно тръгнаха тези приказки. Велико Търново не е голям град, хората се поддават на "този казал, оня рекъл". Футболистите сме тук с нагласата да градим нещо и смятам, че се постави началото му. Моето мнение е, че най-добрите играчи в нашата група сме в съблекалнята на Етър. През всичките тези месеци хвърлиме доста труд, за да сме на първо място, въпреки че постоянно имаше сътресения. Постоянно търпяхме критики, постоянно се говореше за това, че нямаме ниво, а ние продължавахме да играем успешно и почти през цялото време водехме в класирането.

- Президентът Александър Нанков каза ли ви нещо преди последния мач?
- Много искаше победата, която щеше да ни гарантира зимуването еднолично на върха. Дори обеща по-висока премия от обикновеното. Целта беше този мач да го спечелим на всяка цена.

- След загубата сподели ли ви намеренията си да се оттегли от клуба?
- От него не съм чул да се оттегля, четох по медиите. Не е влизал в съблекалнята след мача и да ни каже подобно нещо. Президентът през цялото време полагаше всички усилия, за да може всеки един от нас да мисли само за футбол.

- Има ли конфликт между Нанков и Георги Василев?
- Не съм запознат. Президентът прави всичко, за да мислим само за футбол. Все пак не смятам, че той трябва да бъде полаган на толкова критики, след като феновете стоят зад отбора, навсякъде са с нас, подкрепят ни. На всички ни се иска нещата да са перфектни, да побеждаваме наред. Етър е голям клуб, но привържениците трябва да бъдат наясно, че просто в момента реалностите са такива. Във Велико Търново сме шепа хора, трябва всички да допринасят да вървим напред. Много по-трудно е да градиш, най-лесно е да рушиш. Но искам да се знае, че при нас - футболистите, няма скандал. Атмосферата сред играчите е отлична. Даже спечелихме много мачове, защото Етър разполага с най-добрите футболисти в групата, не само поради късмета.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА