Какво се случва с Георги Дерменджиев и продължава ли да е селекционер на националния ни отбор? Опитният специалист даде интервю за БЛИЦ по темата, както и говори за пандемията, която наложи спирането на футбола. Бившият треньор на Лудогорец и Левски изрази категоричното си мнение, че първенството в efbet Лига трябва да се доиграе.

- Г-н Дерменджиев, бихте ли обяснил какво се случва с вас? Продължавате ли да сте селекционер на България? Договорът ви с БФС изтече ли? 
- Добре съм, стремим се да се опазваме от вируса. Договорът ми не е изтекъл, не знам защо се появиха тези спекулации в медиите. 

- До кога е?
- До края на април. Когато бях назначен през октомври, подписах за шест месеца плюс удължaване за 2 години.  

- Удължаването автоматично се активира, ако се класираме на европейското първенство нали?
- Нормално е да бъде така. Но това сега няма смисъл да го коментираме, нека отмине пандемията и отново да има футбол. Знаете, че до момента имам един официален мач - една победа (б.р. - успехът с 1:0 над Чехия в квалификациите за Евро 2020, с който България прекъсна 13-месечната си серия без успех). 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- А относно заплатата ви - бихте ли се навили да ви я намалят?
- Да, това е нещо нормално. В цял свят ситуацията е изключително сложна в момента заради коронавируса. Трябва да бъдем много толерантни към всико, което се случва. Трябва да сме съпричастни с това, което става и да направим така, че като се върне първенството, да се влезе постепенно в руслото. За момента изчакваме и не знаем кога отново ще има мачове. Зависи колко време още ще продължи пандемията, а и УЕФА кога ще разреши. 

- Какво е мнението ви - да се доиграе ли първенството или да бъде прекратено при моментното класиране?
- Трябва да се доиграе. 

- Как се опазвате от коронавируса?
- Спазваме мерките на властите. Спортните хора сме дисциплинирани и правим всичко възможно да помагаме на Националния оперативен щаб, следвайки указанията им. Спазваме всички изисквания, които са наложени. Това е много важно. Съветвам всички да ги спазват. Спортните хора трябва да сме за пример в това отношение. Не е лесно, но не бива да мърморим и само да се оплакваме. Важното е да сведем до минимум лошите моменти. А това би се случило, когато сме сплотени. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!