Една от големите млади звезди на Лудогорец и националния отбор по футбол Доминик Янков говори пред БЛИЦ след поредния си силен мач за изразителната победа на разградчани с 4:2 над Левски на "Герена" (той се разписа за 1:1) и преди световните квалификации, в които нашите срещат Литва (9 октомври) и Северна Ирландия (12 октомври).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Какво е усещането да вкараш гол на "Герена"?
- Много се радвам, че вкарах гол. Атмосферата на стадиона беше уникална. Най-важното обаче е това, че отборът победи. Както каза Станислав Генчев след мача, не всеки вкарва четири гола на "Герена".

- След като резултатът стана 2:2, помисли ли си, че няма да спечелите мача с Левски?
- Да, вярвах в отбора до последно. При 2:2 вече бях на резервната скамейка, но всички не спирахме да вярваме. След третия гол вече се успокоихме, а още по-хубавото е, че вкарахме и четвърти.

- Нещо за съдийството на Георги Кабаков?
- Не искам да коментирам тази тема. Има си други хора. Радващото е, че успяхме да спечелим благодарение на играта си.

- Изпариха  ли се шансовете ви за прескачане групите на Лига Европа след загубата у дома от Цървена звезда?
- Шансовете остават. Неприятно е, че загубихме, но имаме една точка. Позитивно сме настроени и имаме какво да покажем в останалите срещи. 

- Вече си на лагер с националите. Каква е обстановката в отбора? 
- Настроението е добро. Още от миналия лагер е така заради последните победи. Аз винаги се радвам, когато съм част от националния отбор.
 
- Предстои важна световна квалификация в Литва, която ще се състои на изкуствен терен. Играл ли си досега на такова покритие и това може ли да ви попречи?
- Не, няма да ни попречи. Ще тренираме на изкуствен терен няколко дни по-рано и треньорът каза, че трябва да сме напълно готови. Аз самият съм играл на изкуствен терен преди 4-5 години. Да, по-различно е, но няма да е проблем.