Капитанът на националния отбор и Лудогорец Светослав Дяков е оптимист преди голямото дерби с "Левски", което е в неделя от 20:00 часа. В интервю за официалния сайт на клуба халфът сподели очакванията си за сблъсъка на „Георги Аспарухов“. Дяков говори и за представянето на националния тим, който завърши на четвърто място в групата си в завършилите наскоро квалификации за Евро 2016.

- Г-н Дяков, има ли сили Лудогорец да победи "Левски" в София?
- Убеден съм, че имаме сили и възможности да го направим. Със сигурност мачът ще е оспорван. Няма фаворит в дербито. Който е по-мобилизиран, който желае повече победата, ще я постигне.

- Кой е решаващият фактор за успеха на стадион „Георги Аспарухов“?
- Най-важното е да излезем мобилизирани и готови за битка. Знаем, че обстановката ще е враждебна за нас. Ще има доста хора, които ще подкрепят Левски. Важно е да запазим самообладание и решителност.

- Наясно ли сте с моментната форма на съперника?
- "Левски" в момента върви във възходяща линия. Спечелиха последните си мачове. Със сигурност ще искат да бият и нас. Но все пак шампионът е Лудогорец и е време да направим запомнящ се мач през този сезон.

- Лудогорец има четири равни и една победа в последните пет мача, а „сините“ са в серия от четири поредни успеха. Съперникът като че ли изглежда в по-добра позиция?
- Наистина е така. "Левски" играе добре напоследък. Ние сме на другия полюс. Публиката на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде голям коз за противника. Но ние трябва да направим всичко възможно да покажем добра игра и да вземем добър резултат.

- Стадионът ще е пълен. Това може ли да ви повлияе?
- Футболът е за хората. Радващо е, че стадионът ще е пълен. Всеки футболист обича да играе пред пълни трибуни. В този смисъл фактът, че стадионът ще е пълен може да ни повлияе единствено позитивно.

- Коя е най-силната страна на "Левски"?
- Противникът има няколко доста опитни български футболисти. Те дават класата на отбора в момента. „Сините“ играят задружно и амбицирано. Играят като отбор – компактно и агресивно, което им донесе успехите в последните мачове.

- Доколко резултатът от дербито в неделя ще е решаващ за титлата?
- Титлата е много далеч във времето. Резултатът няма да е решаващ за титлата. Но за нас е необходимо да победим, за да си върнем вкуса от победата. За да си върнем самочувствието.

- Кои са основните конкуренти на Лудогорец за титлата?
- "Левски", Литекс и Берое. Не изключвам и Черно море. Това е един много добър отбор, който при определено стечение на обстоятелсдтвата може да се намеси в борбата за титлата. В това първенство силите са изравнени и претендентите са повече.

- Като капитан на националния отбор как оценявате представянето ни в квалификациите за Евро 2016?
- След като не сме се класирали, разбира се, че представянето ни е неуспешно. За пореден път не успяхме да постигнем нещо сериозно. Т.е. да играем на финалите на европейско или световно първенство. Не трябва да се отчайваме, а да продължаваме да работим.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016