Антъни Джошуа и Анди Руис говориха преди известния като Битката в пустинята реванш за световните титли на 7 декември. Непобеденият британец загуби всичките си пояси преди няколко месеца, но сега е решен да си ги върне с гръм и трясък. Мексиканецът пък иска да докаже, че успехите му не са случайни и се закани отново да победи. Ето какво казаха двамата преди битката в събота:

- Антъни, как мина подготовката ти за срещата?
А.Дж. - Проведох страхотен лагер и мога да кажа, че съм добре подготвен. По-уверен съм и отлично знам какво мога.

- Ще видим ли нещо по-различно от теб в събота вечер?
А.Дж. - Винаги има по нещо ново. Затова са лагерите, има еволюция ден и нощ. Свалих си кожата от предишната загуба, преродих се и ще направя всичко, за да спечеля

- Ще търсиш ли повече скорост при ударите?
А.Дж. - Да, това е едно от нещата, но няма да се фокусирам само върху това. Не ме интересува нищо друго, освен победата и ще направя всичко, за да я постигна. Целта е победата и само тя.

- Колко дълго ще помниш първия мач?
А.Дж. - Започнах да мисля за мача пет седмици преди него, защото тогава ми казаха, че ще се бия с него. Ще го помня винаги и мисля, че може пак да се видим с него на ринга. Не изключвам трети мач.

- Още един мач?
А.Дж. - Да, защото стават хубави битки. В събота може да има нокаут, а хората ще чакат кръв. Такива мачове трябва да се играят по-често..

- Ще победиш ли?
А.Дж. - Ако Бог реши, да. Усещам, че ще спечеля. В събота ще гледате фойерверки на ринга. Този мач няма да се играе 12 рунда, гарантирам ви.

- Анди, всички очакват да изненадаш Джошуа със скорост. Ще се получи ли?
А.Р.- Не искам да говоря много за тактиката и за това, върху което работим. Тренирах различни аспекти на играта. Надявам се на 7 декември всичко това да ми помогне.

- Какво ще промениш от първия мач?
А.Р. - Всичко е същото. Тренировките, мотивацията. Да, правят се леки корекции, но няма да има сериозни промени. 

- Имаш ли психологическо предимство?
А.Р. -  Мисля, че да, но не искам да смятам така. Няма да подценя нито един свой съперник. Всички ние рискуваме живота си на ринга, за да осигурим нещо повече на любимите си хора. В събота ще има истинска битка.

- Можеш ли пак да го нокаутираш?
А.Р. - Това никога не може да се предвиди, но ако имам възможност, ще се възползвам. Ще търся победата с всички средства.

- Какво е усещането да дойдеш в Саудитска Арабия като шампион?
А.Р. - Горд съм. Цял живот работя за това. Изминах дълъг път, преминах много препятствия. Благодаря на Бог и се вълнувам. Моля всички, гледайте ни в събота. Нека бъдем заедно и отново да напишем история.