Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

БЛИЦ СПОРТ се допита до мнението и на експерта Румен Пайташев преди вечното дерби ЦСКА - Левски, което е утре от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Именитият ни колега отговори на въпросите ни:

- Кой е с предимство преди дербито и защо? 
- Всеки от отборите има предимство в някой аспект. ЦСКА в някои компоненти, Левски в други. Горе-долу нещата се балансират. От доста време силите са относително изравнени. Няма да открия топлата вода, ако кажа, че в подобни мачове дребните детайли са решаващи и ще наклонят везните в едната или другата страна.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

- Кои играчи изпъкват от ЦСКА и Левски? 
- От ЦСКА на първо място Кирил Десподов, който прави много силни мачове. Неслучайно стигна и до националния отбор. Изключително бърз, експлозивен, трудно удържим с непозволени средства. И в това отношение бранителите на Левски трябва да бъдат нащрек, да внимават за нарушения срещу него, за да не се стигне до дузпа. ЦСКА изгради конкурентноспособен отбор, успя да се освободи от сянката на Каранга. Видя се, че и Мауридес, и Евандро могат достойно да го заместят. ЦСКА определно има предимство в нападение. От Левски безспорно изпъква Обертан, който и във втората си година в България продължава да доказва, че е класен футболист. Изключителен плеймейкър. Ахилесовата му пета е отбелязването на голове, но ако бележеше, нямаше да бъде тук, а във Висшата лига на Англия. Бих отличил и Паулиньо. Левски има няколко футболисти, които са на прилично равнище, но действително липсва типичният централен нападател. Като определено Буш до момента не оправдава очакванията и надеждите, които се възлагаха на него. Moже би в защитен план Левски има известно предимство пред ЦСКА. А "червените" превъзхождат съперника в нападение и нещата нищо чудно да се решат в средната зона на терена - който успее да я овладее, той ще има известно предимство.

- Какво е мнението ви за треньорите на ЦСКА и Левски?
- Предстои интересен и задочен дуел между двама сръбски треньори, които взаимно се определиха като лукави, но на терена ще се види кой е по-лукав от другия. 

- Прогноза - точен резултат?
- Не мога да кажа, но ми се струва, че би могло да се стигне до миналогодишното 2:2. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Кои трябва да играят в дербито между ЦСКА и Левски? Изберете вие!

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/2019

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019