Даниел Гаджев се присъедини към Нефтохимик на 19 януари тази година. Полузащитникът е роден на 21.06.1984 г., в Ихтиман. Пътят му на футболист започва от отбора на родния му град, където, на 16 години, влиза в състава на мъжкия отбор и се състезава във „В“ група. През 2005 г. започва кариера във втора дивизия с Балкан (Ботевград) и само шест месеца по-късно се изкачва до елита в Беласица, където се състезава до 2007 г. От 2008 до 2012-а играе за Монтана и е капитан на отбора, а от 2012 до 2015 г. е футболист на Локомотив (София).

Ето какво разказа Даниел Гаджев за хубавите и лошите моменти в кариерата си, както и за целите, които ще гони с фланелката на Нефтохимик.

- Как се стигна до трансфера ти в Нефтохимик?
- Диян Петков се свърза с мен и ми предложи. Той ми беше треньор в Локомотив (София). Съгласих се веднага, защото познавам качествата му на наставник. Въпреки, че имах и други предложения, предпочетох Нефтохимик, защото това е отбор с традиции и високи цели, а аз искам да се състезавам за такъв отбор.

- Какви са впечатленията ти от зимната подготовка и тренировъчния процес като цяло?
- Условията за подготовка са перфектни и всичко премина нормално. Най-хубавото е, че няма контузени футболисти и се подготвихме добре.

- Имаш славата на груб играч, с доста червени картони зад гърба си. Ще се фокусираш ли върху отстраняването на този проблем през новия полусезон?
- Да, излезе ми такова име и е нормално, защото съм рекордьор по червени картони в "А" група. Започнах да работя върху това и се надявам да нямам нито един червен картон през следващия полусезон. Ще направя всичко възможно.

- Ти си футболист с богат опит. В кой период от кариерата ти до сега си се чувствал най-добре?
- Когато бях в Монтана и преди контузията в Локомотив (София). Когато започнах в Монтана бяхме в "Б" група и с много труд стигнахме до "А" група, където показахме голямо постоянство, бяхме винаги в средата на класирането. Успях много добре да се сработя с отбора, бях капитан и се чувствах много добре, с изключение на последните шест месеца, когато изкарах петте си червени картона. Но като цяло най-добре съм се чувствал там.

- А кога ти е било най-трудно?
- Най-трудният ми момент беше точно преди една година. На подготовката в Анталия, с Локомотив (София), се контузих, най-тежката контузия във футбола – скъсах кръстни връзки. Беше на 9 февруари, играхме с руския УФА и се контузих в 20-ата минута на мача. Около 7-8 месеца не играх футбол. Това ми беше най-тежкият период в кариерата. Всеки ден правих физиотерапия, а тренировките бяха доста еднообразни – само фитнес, след това бягане и 4-5 месеца не бях пипал топка. Трудно е да гледаш съотборниците ти как играят, а ти не можеш и се чувствах много зле. Сега започвам да играя официални мачове . Физически се чувствам доста добре след подготовката, която направихме. Надявам се да няма вече такива контузии и пожелавам на всички мои съотборници да сме здрави и пълноценни в тренировъчния процес и в мачовете, за да можем да побеждаваме.

- В събота ви предстои първия мач от пролетния дял на шампионата. Какви са настроенията в отбора и чувствате ли се подготвени да се изправите срещу лидера на "Б" група в момента?
- Настроението е приповдигнато. Мисля, че в контролите се представихме на едно нормално, добро ниво, нямаме загуба и се стараем да изпълняваме указанията на треньорите. Сега предстоят най-важните мачове, ще гледаме да се представим възможно най-добре. Срещу Дунав излизаме за победа и да се надяваме, че ще я вземем.

- Новата селекция в отбора породи и по-големи очаквания за новия полусезон сред привържениците. Усеща ли се напрежение заради това?
- Това може само да ни радва. Нефтохимик е голямо име в българския футбол и ние трябва да се стараем да бъдем на ниво и ще го направим. Събрахме се доста нови футболисти, но мисля, че вече се сработваме и ще постигнем само успехи.

- Успя ли да разгледаш Бургас?
- Нямах много време да опозная града по време на подготовката. Съсредоточих се върху тренировките, но ще наваксам. Това, което съм видял до сега ми харесва много.

- Какво си пожелаваш да постигнеш със зелената фланелка?
- Пожелавам си да влезем в "А" група. Доста точки сме назад, но не смятам, че е невъзможно. Имаме 13 мача и искам да победим във всички, това ми е първата цел.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "Б" група - ТУК !!!