Новакът в "А" група Хасково стори чудото на старта на първенството, постигайки победа с 1:0 над шампиона Лудогорец. Един от героите и основни играчи в селекцията на Димчо Ненов - полузащитникът Васил Велев, коментира пред БЛИЦ, че формулата за успеха на скромния тим е отличният колектив, който са сформирали на Ямача. След като от сигурни източници разбрахме, че футболистите са били зарадвани от местен фен със свински бут, получихме потвърждение за това. Деликатесът обаче играчите смятат да оглозгат след мача утре с Марек, който ще се стремят на всяка цена да спечелят.

- Как успяхме да победите Лудогорец?
- Колективът е формулата за успеха. Едно цяло сме и това е най-важното. Настроението в съблекалнята на Хасково е отлично, всички сме като приятели.

- Новопривлечените бързо ли се адаптираха?
- Да, много бързо дори. Дано запазим добрия колектив и занапред.

- Каква е целта на Хасково този сезон?
- Оставане в "А" група. Целта е постижима на фона на конкуренцията.

- Голяма ли е разликата между футбола в "Б" и "А" група?
- Разликата е предимно откъм организация. На футболно ниво не е чак толкова голяма. Да, разбира се има и по-добри отбори, като Лудогорец, например, които са с класа над другите. Няма спор, че техният състав е най-стойностният в България, но се радвам, че успяхме да ги победим.

- Трудно ли беше да им се противопоставите?
- С голямо раздаване и благодарение на добрия колектив се получават нещата. При нас еуфорията е много голяма. Излязохме пред пълни трибуни. В Хасково беше истински празник и аз и съотборниците ми се стремяхме на всяка цена да зарадваме привържениците, които мощно ни подкрепяха. И ето, че успяхме. Надявам се, че и в следващите мачове ще имаме повод да празнуваме.

- Добра премия ли получихте за постигнатата сензационна победа?
- За парите трябва да се обърнете към ръководството. При нас това не е на първо място. Събрали сме се доста сърцати момчета и с гордост защитаваме екипа на Хасково.

- Седмицата стартира със скандал, защо не ви допуснаха да тренирате на стадиона?
- Имаше някакви неразбории, но нещата се изгладиха. Няколко футболисти бяхме на среща с кмета. Поздрави ни и е много доволен от постигнатата победа над Лудогорец.

- Разбрахме за специална премия, която сте получили...
- Всичко знаете, ей. Да, наистина ни зарадваха с един свински бут. Доволен фен го е подарил. Сигурно ще го опитаме след мача с Марек. Дано пак да имаме повод за празнуване.

- Треньорът Димчо Ненов успя ли да ви приземи?
- Да, приземи ни бързо. А и самите ние знаем каква е реалността. Осъзнаваме, че още нищо значимо не сме направили. Не летим в облаците. Не ни чакат лесни мачове. Още тази събота имаме тежко гостуване на Марек. Те загубиха от Славия на старта и в първото си домакинство пред своя публика ще се стремят да ни победят. Дано обаче радостта е за нас.

- Играл си за доста отбори, в Хасково ли се чувстваш най-добре?
- Да, тук е отлично. Като едно семейство сме. В сравнение с предишните ми отбори, без да обиждам никого, в Хасково наистина ми е много добре. Дано феновете продължат да са плътно зад нас, да ни вярват, а ние ще им се отблагодаряваме с още победи. Хубаво ще е, ако всяка седмица е празник за града.

- Очакваш ли 9-ия кръг - мачът срещу "Левски", където играе брат ти (б.р. - Стефан Велев)?
- Мач като мач. Надявам се да победим и "Левски". Няма значение срещу кой излизам. На терена няма братя и приятели. Всеки гледа професионално на задълженията си и се стреми да побеждава. Брат ми вече ми поведе с победите в "А" група. Играли сме вече няколко пъти един срещу друг - като бях в Локомотив (София), с "Ботев" (Враца), както и с Видима-Раковски, когато той беше в Берое. Желая успех на "Левски". Но фаворит за шампионската титла отново е Лудогорец. 

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите