ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Локомотив (София) успя да победи Левски с 3:2 в столичното дерби в събота, а в герой за "железничарите" се превърна Красимир Милошев. Капитанът на тима на Станислав Генчев блесна с два гола - негови дебютни в Еfbet Лига.

22-годишният защитник, който играе и в халфовата линия, даде любопитно интервю пред БЛИЦ TV, в което разкри доста интересни неща.

- Гостува ни новата звезда на Локомотив (София) Красимир Милошев, който блесна с два гола за победата над Левски с 3:2. Отмина ли еуфорията?
- Да, еуфорията отмина. Сега ни очаква много тежко гостуване на Пирин (Благоевград). За мача с Левски знаехме, че ще е много трудно, но Локомотив си е Локомотив. Всеки отбор, който идва на нашия стадион, знае, че няма как да си тръгне с нещо от там.

- Вкара първите си голове в Еfbet Лига. Какво е чувството и на кого ги посвещаваш?
- Първите ми голове да са точно срещу Левски е страхотна емоция. Два дни го мислях, просто беше нереално. Посвещавам головете на брат ми и на майка ми.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

- Играеш и защитник, но ето, че бележиш. Как се случи, късмет ли имаше срещу Левски?
- Да, това беше моят ден. И при двата гола имаше рикошет, но важното е, че топката е в мрежата и помогнах на отбора. Всички се борихме заедно и най-важна е победата.

- Как ти се видя Левски - те ли бяха слаби или вие бяхте много силни?
- Един отбор играе, колкото противникът му позволи. Смятам, че Левски не игра това, което може. Да, имат си техните проблеми, ние си имаме нашите, но всеки трябва да се съобразява с Локомотив.

- Кръг по-рано загубихте от Славия, а сега успяхте да победите Левски. Изравнени ли са силите в Efbet Лига?
- Moже би това е минус при нас - когато гостуваме не сме това, което показваме на стадион "Локомотив". Това нещо трябва да се промени и смятам, че още срещу Пирин ще го направим. За подценяване не може да говорим. Да, Пирин е в дъното на класирането, но в Благоевград винаги се играе трудно. Допускат доста малко голове, практикуват хубав футбол и имат опитни играчи.

- Знаехте ли кои са слабите страни на Левски, какво ви обясняваше Станислав Генчев преди мача?
- Тренирахме относно слабите им места. Всяка седмица се подготвяме за предстоящия съперник, основно статичните положения. При втория гол, който отбелязах, това ни учи и треньорът - когато човекът е с гръб, да го пресираме. Така направих, Краев загуби топката, стрелях и вкарах. Нещата, които тренирахме, се получиха срещу Левски.

- Това ли е най-сладкият ти момент от футбола до момента?
- Абсолютно, да, това са най-сладките ми мигове. Когато Левски изравни за 2:2, а си им вкарал два гола, си мислиш, че може да изпуснеш победата... беше нещо, което просто не исках да го мисля. И когато Илия Димитров вкара за 3:2, емоцията беше уникална.

- Коментарът ти за реакцията му? Той е юноша на Левски, а бурно се израдва след попадението.
- Това е негово решение. Чух доста неприятни реплики от фенове на Левски по негов адрес. Явно заради това се зарадва.


*Снимка: Startphoto.bg

- Какво си поставяш за цел този сезон? Докъде може да стигне Локомотив и след двата гола срещу Левски сигурно имаш желание за още попадения?
- Не съм от типа футболисти, които искат да бележат. Моята работа е да спирам атаките, да давам пасове. Разбира се, хубаво е да вкараш гол и отборът да победи. Но не е моето да вкарвам голове, повече съм по асистенциите. Нямаме поставена цел класиране в първата шестица. Стремим се да надграждаме. 

- Любопитното е, че през изминалия уикенд и брат ти Теодор Милошев успя да вкара гол на Левски...
- Да, той играе в Костенец, победиха Левски II с 2:0. Брат ми отбеляза втория гол. Любопитен факт е, че преди мача ми пожела да се разпише срещу Левски, както той направи. И успях, взимам пример от по-големия брат. Той е на 24 години. Дай Боже някой ден да играем заедно в Локомотив (София). Той е по-атакуващ, нападател и крило играе.

- А ти на коя позиция на терена се чувстваш най-полезен?
- Започнах футболната си кариера като вратар. Играл съм централен защитник, десен бек бях доста мачове при Иван Колев, крило играх, на всички позиции съм играл. 

- Как и кога се запали по футбола? 
- Странното при мен е, че до 14-годишен не се занимавах с футбол. Тренирах хандбал, но не професионално. А футбол играех с брат ми и приятели. Един съученик играеше в Локомотив и ме извика да отида с него на тренировка. Така започна всичко. От 2016 г. съм в първия отбор на Локомотив.

- Утвърди се като основен футболист на тима още във Втора лига. неслучайно си и капитан, тежи ли лентата?
- Доста голяма отговорност е да си капитан на такъв голям отбор. Това е нещо страхотно за мен.

- Играеш с класни и опитни футболисти - Антонио Вутов, който пристигна наскоро, Симеон Славчев и др. Какво научавате младите от тях?
- Само мога да се уча от тях. Вутов е страхотен футболист, радвам се, че дойде в Локомотив. Имахме нужда точно от такъв играч. Славчев също, играем рамо до рамо в средата на терена. Има доста голям опит, минал е през Спортинг (Лисабон), Карабах. Той е уникален футболист и човек.

- Усещате ли още по-мощна подкрепа от трибуните този сезон?
- Надяваме се и на гостуването ни в Благоевград да дойдат доста хора. Откакто сме на стадион "Локомотив" идват доста хора. Надяваме се и още да идват. Искам да благодаря и от името на отбора на г-н Иван Василев за това, което прави за Локомотив. Без думи съм просто, благодаря му.

- Мечтаеш ли за трансфер в чужбина?
- За Локомотив искам да играя, ако може цял живот. Ние сме страхотен отбор, в който се чувствам все едно съм вкъщи. Локомотив е моят втори дом. Не съм получавал оферти. Ако изляза в чужбина, ще бъде, за да видя как е и да се развивам. 

- Сега може би ще поглеждат към теб и ще следят изявите ти?
- Надявам се, това ме мотивира.

- Коя е следващата ти стъпка?
- Националният отбор. Всеки футболист иска да стигне до него. Сега са повикани доста млади играчи и се надявам да успея и аз да стигна до националния отбор. Играл съм за младежкия тим.

- На терена гориш в играта, раздаваш се до последен дъх. Извън него какъв човек си?
- Много спокоен човек съм. Предпочитам да излизам с приятелката ми, с брат ми с неговата приятелка. С половинката ми отскоро сме заедно, но мисля, че са сериозни нещата. Откакто е с мен, е за Локомотив. На кадем ми е, даже повече от мен гледа мачове. 

- Кой отбор подкрепяш и имаш ли любим футболист?
- Реал (Мадрид) и Лука Mодрич.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН ГЕНЧЕВ 
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ