Григор Димитров победи Ернест Гулбис с 4:6, 7:6, 7:5 на четвъртфинал на турнира в Акапулко. На полуфиналите българинът ще се изправи срещу Анди Мъри. Ето какво каза Григор след двубоя:

-Как се чувстваш след такъв двубой?

-Добре. Не беше никак лесен мач. В началото не се чувствах много комфортно на корта, въпреки че поведох с ранен пробив. Всъщност и двамата не играхме добре, но просто трябваше да се боря и днес това бе най-важното нещо.

- В първия сет изглеждаше малко отчаян?
- Не, не бях отчаян, а по-скоро разтревожен, тъй като имах много шансове, но сгреших доста удари и направих някои грешни решения, но все пак вината си е моя. Във втория сет се опитах да остана в мача и трябваше да бъде много концентриран, защото това е нещо много важно. В крайна сметка всичко се реши от няколко точки.

- Какво мислиш за подкрепата от публиката, която получи по време на мача?
- Бяха страхотни, но за съжаление не успях да покажа най-добрите си удари. Да се надяваме, че ще направя това в следващия мач.

- Ще играеш срещу Мъри, какво мислиш за предстоящия полуфинал?
- Имам добри шансове и очаквам с нетърпение този мач. Играли сме няколко пъти и често сме тренирали заедно. Предстои хубав мач в хубава атмосфера пред страхотна публика. Какво повече може да си пожелае човек.

Превод: tenniskafe.com