Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

ЦСКА се изправя срещу Адмира Вакер във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща е утре от 20:00 часа на стадион "Българска армия". "Червените" са класа над противника и не би трябвало да имат проблем с елиминирането му. Така смята нападателят Христо Крачанов, който е един от българите, играещи в момента по терените в Австрия. От това лято е футболист на четвъртодивизионния Унион Вайскирхен. 

Ицо е юноша на Левски, игра няколко години в Чавдар (Етрополе), роднина е на Велислав Вуцов. Баща му Велин Крачанов, който е първи братовчед на Вили Вуцов, години наред беше треньор на деца и юноши в Левски, в момента съдийски наблюдател. Христо Крачанов сподели впечатленията си за Адмира Вакер в интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Какво да очаква ЦСКА от австрийския си противник? Труден съперник ли е Адмира Вакер? 
- Играят дисциплинирано, предимно на контраатака, но не са този отбор, който бяха през миналия сезон, когато завършиха на пето място в местната Бундеслига. Това лято Адмира Вакер се раздели с някои от основните си футболисти, което бързо даде отражение. Тимът отпадна още в първия кръг за Купата на Австрия. Това никак не се хареса на феновете им, които логично потърсиха обяснение. От Адмира Вакер изтъкнаха, че изграждат нов отбор, съставен изцяло от млади футболисти. Треньорът Ернст Баумайстер каза, че играчите му не са сработени и им е нужно време. Обясниха също така, че през новия сезон Адмира Вакер няма за цел да гони челно класиране в Бундеслигата. При загубата с 0:1 от Нойзидъл играха няколко момчета на по 18 и 19 години. Средната възраст на отбора беше 23 години. Очевадна беше липсата на Максимилиан Сакс и Томас Ебнер, които преминаха в Аустрия (Виена), също и на Маркус Лакнер и Лукас Грозукер, които продадоха пък на Щурм (Грац). Друг основен футболист от миналогодишния състав на Адмира Вакер - Маркус Востри пък премина в ЛАСК (Линц). Още няколко човека ги напуснаха и наистина отборът им е изцяло нов, няма нищо общо с миналогодишния.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

- Привлекли са обаче доста играчи в последните два месеца, какво знаеш за тях?
- Трудно може да се каже, че с направената селекция Адмира Вакер се подсилва, тъй като взеха само младоци. Те тепърва ще трупат опит и ще се обиграват. Прави ми впечатление, че привлякоха неизвестни футболисти - двама от втора дивизия и един от трета. Политиката на Адмира Вакер е такава - създават играчи и ги продават. Нямат способността да ги запазват. А и всеки футболист в Австрия се стреми да отиде в грандовете Ред Бул Залцбург, Аустрия (Виена) или Рапид (Виена). 

- Радват ли се на мощна подкрепа от трибуните в домакинските си мачове?
- Не особено. Адмира Вакер няма голяма агитка. Смятам, че ЦСКА ще се чувства като домакин при гостуването в градчето Мария Енцерсдорф, което е близо до Виена. А и тук има доста българи, най-вече във Виена, които ще посетят мача. Определено ЦСКА извди късмет при жребия. 

- Местните издания отделят ли внимание на предстоящите два мача между Адмира Вакер и ЦСКА?
- Почти не пишат за този мач. Отделят внимание на Залцбург и Щурм (Грац), които играят в Шампионска лига, както и на Рапид и Аустрия. Адмира Вакер не ги броят за живи.  

- Убеден си, че ЦСКА ще продължи напред в Лига Европа?
- Да, не вярвам да се случи изненада. ЦСКА е доста по-качествният отбор, класа е над Адмира Вакер. Нека обаче дадем 10 процента на австрийския тим, тъй като в последните години виждаме какво се случва в модерния футбол и как всеки може да поднесе изненада.

- Ти обаче не симпатизираш на ЦСКА...
- Да, аз съм левскар от малък. Израснах в школата на Левски.

- От колко време си в Австрия и в кои отбори си играл?
- Наскоро преминах в Унион Вайскирхен, състезаваме се в четвърта лига. Близо до Линц съм, съпругата ми и прекрасната ни дъщеричка Анна, която днес има имен ден, са при мен. Вече 8 години живея и играя в Австрия, отдавна свикнах. На моменти животът тук е скучен, но щом семейството ми е при мен, друго не ми е необходимо. В началото бях заедно с Милан Коприваров, който се върна в България и е треньор в школата на Левски-Раковски. Бях още в Унион Патенбах, АТСВ Стадл Паура и СК Мархтернк. Чувствам се много добре в Австрия и на този етап не мисля за връщане в България. 

- Засичаш ли се с българи по терените в Австрия?
- Много рядко, иначе доста сънародници живеят тук. Във Виена има много българи. 

- Следиш ли случващото се в българския футбол? 
- Следя нон-стоп. Постоянно ровя из сайтовете и чета, най-вече в blitz.bg. Мнението ми е, че в момента няма кой да спре хегемонията на Лудогорец. 

- Какво предстои за отбора ти?
- В неделя имаме мач за Аматьорската купа, след което очакваме началото на новото първенство. В контролните срещи играх на върха на атаката, както и зад нападателя. Надявам се да продължа да бележа голове. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа