Капитанът на Берое Иво Иванов се надява да бъде продължено успешното представяне с победа и срещу "Ботев" (Пловдив) на 23 май. Снощи тимът на Петър Хубчев надделя с 3:2 над Литекс и излезе на второто място в "А" група.

– Иво, колко ценен е този успех за Берое, имайки предвид, че вече сте на второ място в класирането?
– Много важен, труден мач. За радост успяхме да го вземем с доста единоборства, доста изсипани топки и от двата отбора, но радващо е, че успяхме да победим. Този мач беше като финален за нас, но сега идва още по-важен. Първо трябва да се възстановим добре и тогава да мислим за другия двубой.

– Надиграхте или надхитрихте Литекс?
– Мачът тръгна добре за нас, после те взеха инициативата и играха по-добре, но накрая ги надхитрихме и заслужено победихме. Радвам се, че през седмицата ръководство, треньори и фенове ни казаха, че са с нас и това ни помогна днес за самочувствието и играта.

– Не беше ли прекалено нервен мач, първото полувреме почти не се игра футбол?
– Нормално. В края на сезона всеки мач е много важен и много нервен. Не се игра футбол. Предпочитам да не се играе футбол, но накрая да сме в евротурнирите.

– Предстои мач с „Ботев“ (Пловдив), който също се очертава да е нервен. Берое през този сезон няма успех в трита мача с пловдивчани. Очакванията ти?
– „Ботев“ е доста силен отбор, с добри футболисти. Мисля, че ще дойдат тук да играят футбол. Трябва да се подготвим добре, нашите треньори ще ги разузнаят през седмицата. Чакаме труден мач,  добър отбор са.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015