Новият треньор на Щутгарт Хууб Стевенс, който миналата седмица бе уволнен от гръцкия ПАОК и бе предпочетен от босовете на швабите пред Красимир Балъков, разкри в интервю за „Билд”, че сам е пожелал да подпише договор само до края на сезона. Той е работил още за Рода, Шалке 04, Кьолн, Херта, ПСВ Айндховен, Хамбургер и Залцбург. Само в Бундеслигата има 335 мача като треньор и 139 победи в тях.

Г-н Стевенс, миналата седмица напуснахте ПАОК (Солун), а сега изведнъж се озовавате в битката за оцеляване в Бундеслигата….

- Съвсем честно, смятах, че след Солун ще имам спокойствие до лятото. От Щутгарт обаче се обадиха на моя син Майкел.

Кога взехте решението?

- В нощта на събота срещу неделя.

Съчувствате ли на Томас Шнайдер?
- Да, съжалявам за Томас. Жалко, че толкова млад треньор, който идва от Щутгарт, се провали. Казах на ръководството на клуба преди това: „Надявам се, че ще успеете с Томас!” Ще разговарям с него тази седмица, за да разбера в каква схема играе отбора.

Гледахте ли мача с Айнтрахт (Брауншвайг)?

- Естествено, че го гледах по телевизията.

Вашите впечатления?
- Ако бе реализирана дузпата, ставаше 3:1. Реакцията на играчите след 0:1 бе много добра. Това обаче не е първият път, в който Щутгарт получава гол в заключителната фаза. Трябва да поработим върху това.

Щутгарт най-трудната задача ли ще е във Вашата треньорска кариера?
- Трудно е да се каже. Ясно е обаче, че времето за спасение е малко.

През сезон 2004/05 изведохте Кьолн до Бундеслигата. Ще направите ли същото и с Щутгарт, ако отборът изпадне във Втора Бундеслига?
- Моят договор важи само до края на сезона. Клубът искаше така, а и моето желание бе същото. Сега всичко е съсредоточено само върху запазването на мястото в елита. След това ще видим дали и как могат да продължат нещата. Мисля, че това уреждане на нещата е почтено.