ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Изненадващото откритие на БФС сред играещите в чужбина футболисти с български корени Севен Емилов даде ексклузивно интервю, в което потвърди информацията на БЛИЦ от 6 март, че ще играе за младежкия ни национален отбор. 19-годишният футболист в момента е част от шведския Фалкенберг.

Севен започва да тренира футбол на 4-годишна възраст в детския отбор на родния си град Варберг. Когато е 10-годишен, е търсен от Малмьо, Барселона, Челси и Уест Хям. Не се стига до трансфер, тъй като родителите му отказват да се преместят. Емилов остава в родния си град и до 15-ата си година е част от Детско-юношеската школа на Варберг. След това преминава в академията на Фалкенберг и с доброто си представяне достига до мъжкия отбор, за който вече има два гола и една асистенция в 14 мача.

- Здравей, Севен. Разбрахме, че ще играеш за националния отбор на България. Как се почувства, когато те потърсиха?
- Много се радвам, че ми предложиха да играя за България. Не мога да опиша чувствата, които изпитах, когато ми се обадиха. Не знам как треньорът Александър Димитров е разбрал за мен. Бях изненадан, но ще работя здраво, за да отговоря на доверието, което получавам от него.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

- На младежкия национален отбор предстои участие на приятелски турнир в Турция в края на месеца. Получи ли повиквателна да се присъединиш към тима за предстоящите мачове?
- Да, получих покана за турнира в Турция. Не знам дали ще играя за националния отбор в тези срещи. Това ще бъде решение на селекционера Димитров. Аз ще направя всичко по силите си, за да получа шанс да бъда на терена.

- Ти си роден в Швеция и с теб разговаряме на английски език. Говориш ли български и как ще комуникираш в младежкия национален отбор?
- Аз не говоря български. Моите родители говорят. В националния отбор ще разговарям на английски. Селекционерът Александър Димитров също говори английски език, а най-важното е да разбирам неговите думи.

- Като футболист си напълно непознат за българските фенове. Ще разкажеш ли малко за твоята позиция на терена и качествата ти?
- Играя като полузащитник и нападател. Бърз съм и съм добър, когато играя с топката. Истината е, че предпочитам повече да бъда в предни позиции и да играя като нападател. Започнах с футбола във Варберг, където съм роден. Вече четири години съм във Фалкенберг. Това е отбор, който се състезава в шведската трета дивизия.

- Следиш ли българското футболно първенство? Имаш ли любим български отбор или футболист?
- До момента не съм обръщал внимание на българския футбол. Знам, че Лудогорец е силен отбор, но не познавам другите тимове. Любимият ми български футболист е Христо Стоичков. Гледал съм много записи с негови мачове.

- А от световния футбол имаш ли любими отбор и футболист?
- Много харесвам Лионел Меси. С него играем на една и съща позиция на терена. Опитвам се да се уча от неговата игра, тъй като е много добър, когато топката в краката му. Именно заради Меси започнах да харесвам и Барселона. Това се случи преди пет години.
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК