ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на младежкия ни национален отбор Александър Димитров ще отправи повиквателна към български футболист, който играе в шведското първенство, научи БЛИЦ. 

Специалистът желае да подсили тима със Севeн Емилов. 19-годишният талант е полузащитник, роден на 5 август 2003 година в шведския град Варберг. Баща му Севтин Емилов е от Кърджали, а майка му Мюбера Ферад е от ардинското село Млечино. 

На 15 години Севен Емилов се присъединява към академията на Фалкенберг и с доброто си предствяне достига до мъжкия отбор, като вече има 2 гола на сметката си.

Талантът до момента не е получавал повиквателна за каквато и да било национална гарнитура - нито българска, нито шведска. Емилов дори не говори български език, но това няма да се яви пречка за адаптацията му при "лъвовете". 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

С решението си да го повика Александър Димитров продължава политиката да търси млади български футболисти, играещи в чужбина. Благодарение на упоритата му работа беше намерен Йоан Стоянов, който направи трансфер от втора дивизия на Израел в първа, преминавайки в Нес Циона, където е основен играч. 21-годишният талант също така заслужи доверието и на селекционера Младен Кръстаич и сега израелците си скубят косите, съжалявайки, че не са го направили техен национал.

По същия начин Сашо Димитров даде шанс и на играещия във Валядолид нападател Борислав Станков - Слави, както и на Силвестър Джаспър от Англия. 

БЛИЦ разбра също, че селекционерът на младежите очаква отговори и от футболиста на Галатасарай Йозгюр Баран Аксака. Дефанзивният полузащитник е роден на 29 октомври 2003 година в Такардаг - град в Източна Тракия, известен в българската история с името Родосто. Аксака още не е взел решение дали да избере България или Турция. 

БЛИЦ научи още, че Александър Димитров ще повика в тима си и Чунг Нгуен До. 17-годишният юношески национал показва добри игри за Славия и е заслужил доверието на селекционера на младежите. 

Независимо от трудните обстоятелства, породени от факта, че някои от играчите от младежкия тим вече прескочиха възрастта и нямат право да участват във формацията на Димитров, специалистът полага всички усилия да изгради силен и боеспособен отбор за предстоящите европейски квалификации. Припомяне, че България U21 попадна в група "D" заедно с действащия европейски шампион в тази възраст Германия, както и Полша, Израел, Косово и Естония.

До момента 10 възпитаници на Сашо Димитров се представят успешно при Младен Кръстаич, който обяви пред БЛИЦ, че ще продължи да дава шанс на млади и перспективни футболисти. 

В края на месеца младежките ни национали ще участват в приятелския турнир “Анталия Къп”, който ще се проведе в Белек (Турция). Момчетата на Александър Димитров ще се изправят първо срещу Словакия (25 март), а след това предстои и мач срещу Финландия (28 март).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Чунг Нгуен До с екипа на юношеския национален отбор до 19 години: