Григор Димитров даде любопитно интервю пред аржентинското издание "Ревиста Грип", в което коментира редица теми.

- Изморително ли е постоянно да бъдеш сравняван с Федерер и да бъдеш наричан Бейби Фед?
- Да, разбира се. Вече няколко години всички говорят по този начин, правейки подобни сравнения. Разбира се, че ме ласкае, но очевидно вече съм изморен от тези неща. Мисля, че трябва да ме познават със стила ми на игра и характера ми, което би помогнало да създам своя собствена идентичност. Надявам се, че един ден тези сравнения ще спрат. Федерер бе един от многото тенисисти, на които се възхищавах като малък. Другите бяха Пийт Сампрас и Андре Агаси, които следях още от малък. Всички те бяха мои герои и винаги съм ги гледал. От всички тях като стил, моят е най-близо до този на Роджър - играем бекхенд с една ръка, но той е най-великият за всички времена.

- От известно време се вдига много шум около теб и представянето ти. Всеки мисли, че ще бъдеш една от водещите фигури в бъдеще. Усещаш ли напрежение заради това?
- Да. Мисля, че напрежението присъства постоянно, навсякъде. Това, което се опитвам да постигна, е да не бъда повлиян от това напрежение. Важното нещо е да имаш ясна преценка за случващото се и да знаеш как да използваш това напрежение. Опитвам се да гледам на нещата в положителната им светлина. Това ми изглежда разумно. Винаги ще има хора, които говорят, но трябва да бъдеш подготвен за такива ситуации. Все пак съм на мнение, че високите очаквания трябва да идват най-вече от мен самия.

- Изкачваш се в ранглистата с добри резултати и печелиш доверие. Коя ще бъде следващата ти стъпка в кариерата?
- Определено съм на мнение, че подобрих някои аспекти от играта си. Работих здраво и преследвах целите си, както на корта, така и извън него. Не смея да кажа, че съм изграден играч и не се чувствам по този начин. Мисля, че това ще се случи с времето. Класирането в ранглистата се променя всяка седмица, но ключът е да намериш постоянство не само в мачовете, но и за целия турнир. Вярвам, че това е ключът към изкачване на следващото ниво като тенисист.

- Ти си един от малкото млади тенисисти, които успяха да пробият. Защо според теб е толкова сложно за младите играчи да направят своя пробив и да се установят в елита?
- Тенисът се промени през годините и за младите като мен, Гофен и Харисън става по-трудно. Не включвам в тази група Раонич, тъй като той вече е в Топ 20 и постоянно играе добър тенис. Както казах, тенисът се промени и според мен за нас най-добрите резултати ще започнат да идват след 2-3 години. Ако се вгледате внимателно в тура, Топ тенисистите са по-стари и по-опитни играчи. Мисля, че трябва да продължим да работим правилно и да даваме най-доброто от себе си, а това един ден ще ни позволи да се наредим след тях.

- Как започна да тренираш тенис?
- Започнах още от много малък, бях на може би 2-3 години. И двамата ми родители са спортисти - майка ми е била волейболистка, а баща ми е треньор по тенис. Идвам от много малък град и няма кой знае какво да се каже за първите ми години като тенисист. Родителите ми ме подкрепят през цялото време, тъй като още от малък исках да стана тенисист и това ме мотивира през годините. Това винаги е било моята мечта и никога не съм се интересувал от други спортове.

- Промени ли се начинът, по който в България гледат на тениса, откакто се появи на голямата сцена?
- Не живея в България още откакто бях на 14 години. Въпреки трудните моменти, от това време пазя някои страхотни спомени, играейки на детски турнири. За мен беше трудно да продължа да се развивам като тенисист в България, но успях да се справя с тази трудност и знаех, че всичко ще завърши добре.

- Какво постижение в края на сезона ще те удовлетвори през 2014-а?
- Да бъда на финалния "Мастърс" в Лондон.