Капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев даде интервю за БЛИЦ СПОРТ преди старта на мачовете с Южна Африка за Купа "Дейвис". Спорът в Кейптаун е от група II на зона Европа/Африка от световното първенство по тенис за мъже. 

Енев сподели очакванията си за мачовете, които стартират утре. Той разчита на млад състав - Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев. 

Не беше подмината и темата за Григор Димитров, който отново не играе за България в Купа "Дейвис".

- Мачовете стартират утре, какво да очакваме? 
- Момчетата са подготвени добре за срещата с Южна Африка. Тук сме от неделя, подготвяме се при отлични условия. Сигурен съм, че ще дадат всичко от себе си и ще представят достойно България. С климатизацията нямахме проблем. Часовата разлика е само един час назад. Всичко е наред, времето е благоприятно за нас. Все пак в Южна Африка в момента е зима. Тук е 16-17 градуса, това е плюс за нас. Утре стартираме с мачовете на сингъл с участието на Кузманов и Лазаров. След това ще взема решение за двубоите на дойки.

- Националите ни осъзнават ли отговорността?
- Отборът ни е много млад. Момчетата са наясно изцяло какво изисквам от тях. Сигурен съм, че мога да ги мотивирам и да покажат максимума от възможностите си.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- 26-годишният Кузманов е най-опитният. Имаше обаче проблеми с контузия, възстановен ли е напълно?
- Да, той е един от най-опитните ни играчи. Положи много усилия да бъде във форма за мачовете с Южна Африка. Имаше проблеми с контузия на коляното. В момента е добре и съм сигурен, че ще даде максимума от себе си, както го е правил винаги за България, представяйки се достойно. 

- Големите ни таланти Алекс Донски и Адриан Андреев очакват шанс за дебют в Купа "Дейвис".
- Да, готови са да се включат. Има общо пет мача да се изиграят. Всеки може да получи шанс, ще решим. 

- Големият липсващ обаче е Григор Димитров... 
- Разбира се, че липсва. Той е първата ракета на България. Трябва да се справяме без него. Отборът ни е млад, това е бъдещето на българския тенис. Сигурен съм, че момчетата, с които съм в Южна Африка, ще представляват успешно родината, както утре, така и в бъдеще. Всички в отбора сме позитивно настроени. Момчетата са жадни за победи, мотивирани са. Искаме хората да ни подкрепят и да ни вярват. Ще направим всичко, за да стигнем до крайния успех над Южна Африка. Имаме шансове, които ще използваме максимално, сигурен съм.

- Григор Димитров пожела ли ви успех?
- На този етап не, на никого от отбора не е звънял или писал.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ