Капитанът на Кариана (Ерден) Евгени Игнатов е разочарован от случващото се с клуба. Както вече стана ясно, хитът във Втора лига преустановява участието си в първенството и спира да съществува заради оттеглянето на основателя и спонсор на клуба Милан Йосифов. Бизнесменът има здравословни проблеми и няма да се занимава с футбол.  

32-годишният Евгени Игнатов e основен играч на Кариана от 2016-а. Тимът от монтанското село Ерден тогава се състезаваше във "В" група, класира се за "Б" група, а в момента е лидер във Втора лига. 

Юношата на ЦСКА, известен с прякора Бамзе, е играл още в Чавдар (Етрополе), Сливен, Спортист (Своге), Видима-Раковски и др. Игнатов даде интервю за БЛИЦ: 

- Кога научихте новината, че Кариана ще бъде закрит и ще ви разпуснат? 
- Официално ни съобщиха в четвъртък, но ние го очаквахме. Преди две седмици стана ясно, че вече няма да има отбор и ни закриват.

- Неприятната новина изглежда ви мотивира и успяхте да победите и Струмска слава (Радомир) (2:1)?
- Беше доста трудно да се мотивираме, след като вече знаехме, че Кариана няма да го има, без значение дали ще победим или ще загубим. Но постъпихме мъжки - треньорите и футболистите. Излязохме на терена и се раздадохме, запазвайки честта си. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

- Решението за закриването на отбора крайно ли е или има шанс да се променят нещата и да продължите и след Нова година?
- Да, крайно е решението, няма как да се промени ситуацията. Кариана повече няма да съществува. Шефът ни Милан Йосифов има здравословни проблеми, а дъщеря му Камелия Йосифова е уведомила треньорите, че ни разпускат след последния мач - срещу Хебър (Пазарджик). Свободни сме да си търсим отбори, където да продължим.

Шефът отдавна ни споделяше, че не е добре със здравето. Постоянно ходи по доктори, явно сега се е влошил. С цялото си сърце му желаем да оздравее и да си върши работата, както досега, дори и когато вече е извън футбола. Хора като Милан Йосифов са рядкост. Вече няколко години си дава парите, след като му е пределно ясно, че няма как да спечели от футбола. 

- Йосифов кога за последно беше на мач на отбора?
- Не сме го виждали от доста време. За последно присъства на победата с 3:2 срещу Локомотив (София). Победата над Струмска слава също я посвещаваме на него. Много е неприятно, че има здравословни проблеми, стискаме му палци.  

Много жалко и за отбора. Виждате къде е Кариана в класирането. Това е прецедент във футбола. Отборът да бъде на първо място, а да се отказва. Не се сещам за подобен случай. На челото сме и изведнъж всичко рухва. Улесняваме задачата на Локомотив (София) и Пирин (Благоевград).

- Кои са най-хубавите ти спомени от престоя в Кариана?
- Имам много хубави моменти, изиграхме редица силни мачове. Бях две години във "В" група и сега съм трети сезон във Втора лига. Промоцията за "Б" група беше страхотен момент. Играхме и финал за Аматьорската купа. Последните 6 месеца смея да твърдя, че ни бяха най-хубавите моменти. Бяхме се запътили към историческата промоция за елита, но трябва да спрем... 

- Сега накъде?
- Има запитвания, но нищо конкретно. Надявам се, че след мача с Хебър ще започнат по-сериозните обаждания и през зимната пауза ще стана ясно къде ще заиграя. Имам амбиции отново да играя в елита. Скоро ще разберем. Пожелавам на съотборниците ми и треньорите да си намерят клубове и да продължим развитието си.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2020/2021