Капитанът на юношеските национали до 19 години Александър Георгиев коментира пред БЛИЦ СПОРТ представянето на България в Елитния кръг на квалификациите за Евро 2016. Момчетата на селекционера Светослав Тодоров загубиха и трите важни мача в Хърватия - 0:1 от домакините, 0:1 от Белгия и 1:2 днес от Шотландия. "Лъвчетата" завършиха последни в групата без спечелена точка. Именно капитанът Александър Георгиев от Литекс вкара единствения гол за "трикольорите" в Елитния кръг.

- Какво не ви достигна да преборите поне Шотландия в последния мач?
- Съжалявам, че не записахме победа в Хърватия. Много равностоен мач беше днес. Играхме добре, имахме положения, но пропуснахме да вкараме втори гол и да вземем трите точки. В края малшансът ме лиши от втори гол, нацелих гредата.

- Голямо ли е разочарованието у вас след трите загуби в Хърватия?
- Да, доста голямо е разочарованието. Играхме много добре в трите мача, но просто ни липсваше късмет. Смея да твърдя, че това ни попречи да се класираме на Европейското в Германия.

- С какво конкурентите ви превъзхождат?
- С нищо не ни превъзхождат. Смея да твърдя, че играхме като равен с равен във всичките мачове. Имахме ситуации, в които трябваше да вкараме, но просто не се получи. А съперниците използваха положенията си и ни победиха.

- Това беше последният ви мач като юношески национали до 19 години, как се разделихте и какво си казахте?
- Тази вечер ще се събираме и ще си говорим.

- Селекционерът Светослав Тодоров какво ви пожела?
- Той е доволен, че се борихме докрай. Пожела ни успех и каза да вдигаме главите.

- На кого посвещаваш попадението днес срещу Шотландия?
- На семейството и на отбора, защото без тях нямаше да мога да отбележа. Искам да благодаря на всички, които са били част от нашия отбор - юношеските национали до 19 години.

- Плановете ти оттук нататък?
- Да продължа да се развивам и да се наложа в първия отбор на Литекс.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ