Бирсент Карагерен се превърна в златна резерва за Локомотив (Пловдив) при гостуването на "Герена", донасяйки победата на "смърфовете" с 3:2 срещу Левски. За 23-годишния атакуващ халф това не е първи случай, в който наказва "сините". В шестия кръг Карагерен отново донесе успеха на Локомотив срещу Левски, реализирайки за 1:0 на "Лаута". В интервю за БЛИЦ СПОРТ бързоногият асеновградчанин коментира отличното представяне на "черно-белите" след идването на новия им треньор Илиан Илиев.

- Как успяхте да надвиете Левски, и то с такъв зрелищен обрат - от 0:2 до 3:2?
- Разделихме си по едно полувреме - Левски игра първото, а ние второто. Възползвахме се от шансовете си и заслужено спечелихме. Получи се добър мач, зрелище с много голове. Радвам се, че отново вкарах на Левски и зарадвах всички фенове на Локомотив (Пловдив).

- И за гостуването на "Герена" беше резерва. Не си във форма ли и какво ти каза Илиан Илиев, преди да те пусне в игра?
- Явно не съм достатъчно подготвен. Но това ме амбицира да работя още повече и се надявам да си върна титулярното място. Илиан Илиев ми каза да помагам в защита, но аз взех, че пак вкарах на Левски. Обясни ми да не искам топката на крак, а да я търся в дълбочина. Така и стана голът. Камбуров ме изведе в дълбочина и успях да вкарам. По принцип аз му подавам да бележи, но този път си разменихме ролите и му благодаря за асистенцията.

- Той има много опит, как ти помага?
- С Камбуров е много лесно да се играе. Много съм научил от него и се надявам в бъдеще да имаме още радостни мигове.

- Кой гол срещу Левски ти е по-ценен - при победата с 1:0 през есента или сега за успеха с 3:2 на "Герена"?
- Да вкараш на Левски е страхотно. Чувството е много хубаво, още повече, че си победил. Може би досега не се е случвал такъв обрат за Локомотив на "Герена" - да губим с 0:2 и да спечелим с 3:2. Невероятно е! С играта си показахме, че заслужаваме повече победата.

- Собственикът Христо Крушарски обади ли се от Аржентина веднага след мача, за да ви поздрави?
- Да, поздрави ни. Той също е много щастлив от победата, с която го зарадвахме.

- Какво успя да промени Илиан Илиев в тези малко повече от два месеца на "Лаута"?
- Излишно е да казвам, че той е много добър треньор. Знае какво може да даде всеки един футболист за отбора. Познава ни добре, разговаря с всеки от нас и ни обяснява какво трябва да правим, за да вдигаме още класата си.

- Мислите ли вече за класиране в Лига Европа?
- Не мислим за това. Предстоят ни още тежки мачове. Знаем, че няма да ни е лесно срещу Монтана, Черно море и Пирин. Срещу борещите се за оцеляване нещата ще са различни и трябва да покажем най-доброто от себе си, за да продължим победната серия. Не се съмнявам, че всеки от нас ще даде всичко от себе си, за да спечелим максималните 9 точки.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ
 

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!