В рамките на една седмица Берое победи кандидата за титлата „Ботев“ (Пловдив) и загуби от аутсайдера Пирин (Гоце Делчев). Агенция БЛИЦ се свърза с един от основните играчи на старозагорци - Давид Каядо. 26-годишният португалец говори за очакванията си за предстоящия мач с Литекс, както и за изтичащия си договор. Той отговори и на въпрос дали има интерес към него от "Левски", ЦСКА или други клубове. Днес се заговори, че турски и руски отбори следят опитния футболист.
 
- Здравей, Давид, след загубата от Пирин (Гоце Делчев) на Берое предстои мач с Литекс. Ще имате ли сили за победа срещу един от фаворитите, както сторихте това срещу „Ботев“ (Пловдив)?
- Очаква ни много труден мач срещу изключително силен съперник. Срещу Пирин не играхме добре и загубихме с 0:1. Никой в отбора не беше доволен от поражението, сега ще се опитаме да зарадваме всички, които обичат Берое, с добър футбол и дано да постигнем победа.
 
- През миналия сезон вкара три гола за цял шампионат, а сега за 10 мача си се разписал 4 пъти...
- През миналия шампионат нямах късмет. Имах счупена кост на крака и не играх един месец. След това през пролетта се представихме много силно и спечелихме Купата на България. Сега отборът ни играе добре. Имаме силни играчи и много добър треньор – Петър Хубчев. Това ни помага да се представяме на ниво, да печелим важни точки и да преследваме целите си.
 
- Разбрахме, че договорът ти с Берое изтича. Това истина ли е?
- Да, така е.
 
- Имаш ли желание да напуснеш клуба?
- За момента нямам такова намерение. Много съм щастлив в Берое. Харесвам Стара Загора. Със семейството ми се чувстваме добре в града. Феновете ни обичат. Искам да продължа да ги радвам на терена, а Берое да печели победи.

- Има ли интерес към теб от страна на други отбори?
- Това е въпрос, който трябва да зададете на моя мениджър Николай Жейнов. Аз не знам нищо. За мен в момента тази тема не е важна. Към настоящия момент приоритет за мен е Берое и моето представяне в мачовете.

- Искаш ли да играеш за отбори като „Левски“ и ЦСКА?
- Това са големи отбори в България. Преди имаше интерес от тези клубове, но трансфер не стана. Не знам дали сега тези отбори ме искат. За това трябва да питате мениджъра ми. Аз се чувствам добре в Стара Загора. За момента не ме интересуват „Левски“, ЦСКА и другите клубове, тъй като в мислите ми на първо място е само и единствено Берое.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ