Футболистът на Етър Крум Стоянов получи първа повиквателна за националния отбор. Новият селекционер на държавния тим Красимир Балъков му се довери след силните му игри през сезона. Преди дни Стоянов се превърна в герой за Етър при домакинската победа с 1:0 над Локомотив (Пловдив), реализирайки единствения гол в мача. 

Лявото крило е сред основните футболисти на "виолетовите" и няма да бъде изненада, ако през лятото предизвика интереса на родните грандове. 

Снощи Стоянов и съотборниците му загубиха с 0:1 гостуването на Славия в първия финален плейоф за класиране на баража за Лига Европа. 27-годишният сливналия се надява Етър да ликува на реванша в четвъртък и да успее да достигне до евротурнирите, което ще бъде страхотна награда за свършилия отлична работа във Велико Търново Красимир Балъков, за футболистите му, а и за целия старопрестолен град.

Стоянов е минал през Черноморец (Бургас), Славия, Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). Носител е на Купата и Суперкупата на България с "канарчетата", като е жаден за още успехи. Племенник е на изтъкнатия голмайстор на Черноморец Пламен Крумов. Крум Стоянов даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Поздравления за първата ти повиквателна за националния отбор. Готов ли си да защитаваш екипа на България? 
- Поласкан съм от повиквателната. За всеки футболист е голямо удоволствие да играе за националния отбор. Ще дам всичко от себе си и се надявам да помогна. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Превърна се в герой при победата на Етър с 1:0 над Локомотив (Пловдив). На кого посвети попадението? 
- На семейството ми най-вече, защото винаги ме подкрепят и са до мен. Дължа успехите си на тях. Също така и на феновете на Етър, благодаря им. Да вкараш гол е страхотно, все пак на мен по-рядко ми се случва. Но определено имам афинитет към атаката и обичам да се включвам в предни позиции. Голът не ми е първи, надявам се да не е и последен. Чувствам се добре, в добра форма съм. Всички в Етър сме радостни след елиминирането на Локомотив (Пловдив). Постигнахме две заслужени победи.

- Снощи обаче загубихте с 0:1 от Славия, ще успеете ли да ги елиминирате? 
- Това е целта ни. Да се надяваме да се класираме в Лига Европа. До момента в първенството показваме добри игри и имаме реален шанс да достигнем до баража срещу третия в класирането, най-вероятно Левски.

- Но и в Славия се целят в баража за Лига Европа. 
- Така е, и ние добре го знаем. Предстои тежък реванш. Вчера имахме своите шансове, но за жалост не се възползвахме и загубихме. Аз и съотборниците ми сме амбицирани в четвъртък на реванша да дадем най-доброто, на което сме способни. След това и в баража. Класиране за Лига Европа ще бъде страхотна награда за Красимир Балъков, който свърши отлична работа в клуба, за нас футболистите, както и за цяло Велико Търново. На Етър му отива след силния сезон да участва в евротурнирите.

- Изцяло на Краси Балъков ли се дължат успехите на Етър и какво ще се случи сега, след като застана начело на националния отбор? 
- Желая му много успехи начело на България. Дано под негово ръководство най-после бъдем отново на голям форум. Смятам, че с Балъков ще дойдат успехите на националния отбор. Разбира се, че и израстването на Етър се дължи най-вече на него. Той направи много за клуба. Колективът ни е отличен, той е "виновникът". Успя да събере в Етър доста добри футболисти, все играчи с опит. Няма да открия топлата вода, като кажа, че Балъков е отличен специалист. За година и няколко месеца вдигна Етър, дори до последно се борехме за влизане в първата шестица. Сега имаме шанс да играем бараж за Лига Европа. 

- Ти и други футболисти ще последвате ли Балъков и ще напуснете ли също Етър? 
- В момента не мисля по този въпрос. Изцяло концентриран съм към реванша със Славия. Имам още една година договор с Етър. Нека първо да видим какво ще се случи този сезон и какви ще са ни целите, след което ще преценявам. 

- Кой ще го наследи?
- От новия сезон вероятно старши треньор на Етър ще е Станислав Генчев. Той е млад и много добър специалист, страхотен професионалист е. Смятам, че бъдещето е пред него като старши треньор и съм сигурен, че под негово ръководство Етър ще се представи отново на ниво.

- Знаеш ли за интерес към теб от някой от грандовете? 
- Като всеки български футболист е нормално да се целя в Левски или ЦСКА. Кой не иска в грандовете? За момента няма нищо конкретно, времето ще покаже какво ще се случи. 

- Би ли разказал повече за себе си, как се запали по футбола? 
- Като почти всяко момче и аз от малък ритам топката, футболът ми е в кръвта просто. Продължавам по стъпките на чичо ми Пламен Крумов във футбола. Главно покрай него се запалих. Благодарен съм му много, защото ми дава изключителни съвети за футбола и ми помага да израствам. Говорим и анализираме след всеки мач. Съветите му са ми изключително полезни, само мога да се уча от чичо ми. 

Много съм благодарен и на семейството ми, които са винаги до мен - половинката ми Нели, дъщеричката ни Стефани, родителите ми, брат ми Даниел, братовчедките Ваня и Ники и леля ми. Всички те са в основата на моите успехи. Надявам се обаче те тепърва да предстоят и да продължавам да радвам фамилията. Благодарен съм на Господ, че имам такова сплотено и задружно семейство, което ми помага във всеки един момент.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ