Петър Курдов е категоричен, че новото ръководство на Марица няма право да го гони от клуба, тъй като избраният Управителен съвет начело с Христо Николов е нелегитимен. Както вече стана ясно, шефовете на "жълто-сините" смениха треньора с Кирил Андонов, но въпреки това Курдов и подкрепящите го футболисти също се явяват за мача със Загорец днес. Срещата в Нова Загора стартира в 15 часа и ще бъде предавана по Канал 3. Куриозното е, че Марица се явява с два отбора за двубоя. В интервю за БЛИЦ Петър Курдов заплаши Христо Николов, който от няколко дни нареди на охранителна фирма да пази входа на стадион "Марица" и да не допуска бившия нападател на "Левски".

- Г-н Курдов, какво се случва в Марица?
- Циганска история! Много съм огорчен, но няма да позволя на някакъв самозванец да ме уволнява.

- За председателя на Управителния съвет на Марица Христо Николов ли говорите?
- Да, същият. За какъв се помисли този. Наема охранителна фирма да пази входа на стадиона и да не ме пускат. Като някакво мръсно коте да стоя отвън. Този Христо Николов е в основата на всичките скандали, които се случват в Марица. Не отива на клуб като нашия да е в подобна ситуация. Аз давам мило и драго за отбора, извадил съм немалко пари последните 2 години, а тези сега да постъпват така с мен. Няма да позволя да петнят фамилията Курдов, да го знаят.

- Няма ли вариант за примирие в името на доброто за Марица?
- Какво примирие с този. Излезе от нищото и започна да се разпорежда. Ето, примирие постигнах с кмета на район "Северен" Ральо Ралев, с когото знаете, че имахме пререкания. Атанас Узунов, който е маричанин беше на срещата ми с кмета, разбрахме се, всичко е точно с него. Даже дадох дума на Ральо Ралев, че си затварям устата.

- Какво следва?
- Не искам повече да го нападам този Христо. Има си прокуратура, съд. Вярвам в държавата, тя ще вземе правилното решение.

- Да очакваме ли скандали и на мача в Нова Загора?
- Защо скандали? Аз си отивам с момчетата да играем мача. Това е истинският отбор на Марица. А не този с юношите, които са събрали след като сложиха Кирил Андонов за треньор. И как ме уволниха мен? Ръководството е нелегитимно и не може да взема решения. Този Христо сам се е избрал. Общото събрание не е легитимно. Да вземе да се укроти малко, защото няма да оставя нещата така. Ще ми наема той охранителна фирма... Какво иска? Да си събера приятелите и да отидем да го набием ли?

- Футболистите зад вас ли са?
- Разбира се, момчетата ме подкрепят. Те знаят какво съм направил за Марица. Животът си посветих на клуба, а вижте какво се случва сега. Даже си позволяват да звънят на футболистите ми и да ги заплашват. Айде този Христо като е голям началник и току-така решава да ме махне, да вземе да ми плати 17-те заплати. Защото аз пари не съм видял, само съм давал за клуба. И съм намирал хора, които да помагат.

- Какъв е изходът за Марица?
- Ново събрание, това е истината. Много хора искат да помагат, имам уверението им. Но трябва да се проведе ново събрание. Тези млади момчета начело с Христо показват рогца, но няма смисъл. Лошото е, че в Нова Загора ще станем за смях пред цяла България. Мачът ще се дава по телевизията и всичко ще се види. Христо и свитата му ще си чупят главата след това. Призовавам Зоналния съвет на БФС да спре да мълчи и да се намеси. Как така този Христо ще гони мен и 20 момчета, казва им, че не са необходими и идват юноши на тяхно място. Отборът ми допреди няколко кръга имаше шанс да се класира в "Б" група, но всичко беше опропастено. Много ме боли за случващото се в Марица. Аз и моито съмишленици - ние баламите, 2 години даваме пари и в един момент този самозванец да дойде и да каже, че съм отстранен. Наистина много си е повярвало това момченце. Ще ги съдя до последно, да знаят. Аз съм по-маричанин от всички тези, които се напъват.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ