Капитанът на световния и европейски клубен шампион Байерн Филип Лам обяви, че основните претенции на бавраците този сезон са за втори требъл. 30-годишният немски национал даде кратко оптимистично интервю за „Билд” преди визитата на Манчестър Юнайтед от 1/4-финалите на Шампионската лига. Двубоят на „Олд Трафорд” е тази вечер от 21:45 часа българско време.

- Ще предложите ли отново футбола мечта в Европа след безсмисления мач срещу Хофенхайм (3:3) за първенство?
Искаме винаги да играем доминантно, да показваме добър футбол и при това да печелим. Това важи и за дуела срещу Манчестър Юнайтед. Пристигаме в Манчестър, за да победим. Няма нужда от въпроси по тази тема.

- Наистина ли разликата между Байерн и Манчестър Юнайтед е толкова голяма, както се вижда от представянето на отборите в съответните първенства?
Това ще видим в предстоящите два 1/4-финални мача. Ние сме респектирани, защото те имат добри играчи, които имат и голям опит в Шампионската лига. Те знаят как могат да бъдат спечелени големи титли. Затова Манчестър Юнайтед е трудна задача въпреки проблемите, които има в първенството.

- Колко голямо е самочувствието на Байерн?

Самочувствието определено присъства при нас. Знаем, че можем да изключим Манчестър Юнайтед и да стигнем много напред и този сезон. Отборът винаги е показвал, че във важните мачове е на линия и играе концентрирано футбол.

- С каква поставена цел пристъпвате в решаващата фаза на Шампионската лига?

Когато си спечелил требъл през миналия сезон и сега вече си сигурен шампион на Германия, предстои да се представиш добре и в останалите надпревари. Претенцията може да бъде само повторение на требъла. Имаме качествата да го направим. Това не означава, че всичко друго би било разочарование. Целта трябва да бъде ново класиране за финала на Шампионската лига.