ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Славният треньор Георги Василев - Гочето гостува в предаването „Код Спорт“ по RING. 76-годишният специалист, който е вдигал шампионската титла у нас начело на Етър, Левски и ЦСКА, анализира състоянието на най-популярната игра. Предлагаме акценти от интервюто с Георги Василев:

- Г-н Василев, Станимир Стоилов е човекът, който извади Левски от блатото, в което бе затънал. Защо успява според вас?
- Защото е много добре подготвен. Футболът е позната за него тема, сдъвквана много пъти, вкусвана в най-различни нюанси. Разбрал е смисъла на футбола в пълното му значение. Умее да води отбора си, умее да контролира събитията на терена. Мисля, че е израснал много като треньор. Успехът му в Левски е закономерен на база на това, което има зад гърба си като опит. Но това не е било случайно. Много години, в които той научи доста неща. Опитва се да прокарва неща в нашия футбол и там, където е имал ръководна роля като треньор. Виждам като съвсем логично това негово представяне.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

- Как виждате дуела между двамата специалисти – Станимир Стоилов срещу Саша Илич?
- Разликата е в това, че единият много добре го познавам, а другия само го следя. Полека-лека му ставам фен, защото ми харесва начина, по който работи. Спокойствието, което налага. Поначало ЦСКА тръгнаха в този шампионат скромно, без много лозунги, без много излишни приказки. Като че ли това създаде съвсем друга атмосфера, друга психология около отбора. Нямаше я тази вдървеност, както се казва, сега и на всяка цена. ЦСКА си вървят спокойно, малко грешки допуснаха. Спечелиха мачове, които висяха на ръба, но точките си се трупат. Сега зависи каква стойност и какво присъствие ще оказват новите арменец и българин (б.р. - Жираир Шагоян и Симеон Александров). По всяка вероятност неслучайно са привлечени и това е с цел да се повиши класата на отбора.

- Кога ще видим в двата най-титулувани клуба в България футболисти, които са продукт на техните школи? Виждаме, че Стоилов дава шанс на момчета от школата…
- Гледам в селекцията на Mладен Кръстаич в националния отбор присъствието на доста нови млади играчи. Това са хора, които са излезли от нашите школи, наше производство. В националния отбор, освен Иван Дюлгеров, Антон Недялков, Кирил Десподов, са футболисти, които или за пръв път влизат, или много рядко са достигали. Така че като говорим за българската школа, не трябва да я подценяваме, да слагаме черта и да я задраскваме, че не става.

- Коя е причината футболът ни да падне до нивото на Гибралтар?
- Ако кажа, че е срамно, мисля никой няма да го обидя. Но най-лесно е да оплюем. Нашият футбол има корени и там ще трябва да вложим надежда и да разчитаме на това. Гибралтар е свършил работата си срещу нас. Ние сме длъжни от това ниво нагоре да вървим, а не да слизаме надолу.

- Как виждате битката за президентското място между Борислав Михайлов и Димитър Бербатов?
- Боби имаше достатъчно авторитет като футболист, участник на най-силното ни представяне на световно първенство, направи кариера. На базата на този имидж се стигна и до поемането на тази длъжност. Дълги години вече работи. Ако се свързва неговото присъствие с някакви успехи, трудно можем да намерим такива във футбола. Сега всеки казва, че е дошло време за промяна. Важното е промяната да бъде не само заради промяната, а заради смисъла на промяната. Да е по-добро, да има гаранция, че следващият човек, който ще дойде, ще бъде силният човек. Човекът, който знае да дирижира нещата в нашия футбол, който умее да напипва точните неща като проблеми, за да има ефект. Не мога да гарантирам, че Бербатов ще го направи.

Красимир МИНЕВ и Владимир ПАМУКОВ, „Ринг“

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
  
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Bookmaker.Blitz.BG