Атакуващият полузащитник Даниел Шмедин е твърд титуляр в Сливнишки герой, който от 18:00 часа днес се изравя срещу намиращия се в отлична форма ЦСКА в мач от 13-ия кръг на Югозападната "В" група. Двубоят е по-специален за 24-годишния халф, който е юноша на "Левски". В интервю пред БЛИЦ Шмедин коментира, че ще бъде срамно за "армейците", ако не победят днес.

- Имате ли сили да измъкнете нещо от ЦСКА?
- Със сигурност ще ни бъде адски трудно. ЦСКА е много по-напред от нас, а и от другите клубове в групата, няма какво да се лъжем. Ще е срамно за тях, ако им вземем нещо, и то от "Армията".

- С какво ви превъзхождат?
- Във "В" група нивото е аматьорско, но при ЦСКА е различно. Те са на ниво "А" група - не само организационно, а и като заплащане, като публика. След като всичко им е подсигурено, радват се на огромна подкрепа от трибуните, им остава само едно - да побеждават във всеки мач. При нас няма определена цел. Стремим се да се развиваме, особено по-младите момчета, сред които има юноши на "Левски" и ЦСКА. Аз съм болен левскар, не го крия. Другите, минали през "Герена", с които играем в Сливнишки герой, са Георги Гайдаров, Ангел Маджиров, Николай Маринов, Денис Маринов и Мариан Хаджиев. Мариан е голмайсторът ни, има 11 попадения до момента, дано вкара и днес. Общо-взето смятам, че 90 процента от отбора сме левскари.

- Мачът днес има ли по-особен заряд и клубното ръководство надъхва ли ви с премия?
- Не, нищо не ни е обещавано. Мач като мач, нищо особено не е. Тренировките минават в шеги и закачки. Никой не се е пренавил. При нас няма големи очаквания. Колективът е на страхотно ниво и се надяваме да измъкнем нещо. Излизаме да играем пред много публика, ще опитаме да използваме шанса. Ако може някой от младите момчета да изпъкне, ще е добре. 

героя_цска_1.jpg

- Говориш сякаш при теб не е толкова важно да блеснеш?
- Какво да блесвам, аз съм вече на 24 години.

- Беше в юношите на "Левски", разкажи какво се случи с кариерата ти след това?
- Така се получи с мен, че ето ме сега във "В" група. Благодарен съм на Венци Рангелов и Пепи Маринов, че ми гласуваха доверие. За "Левски" не бих казал лоша дума. Благодарен съм им, но на "Герена" не получих достатъчно шанс за изява. Преотстъпваха ме в други отбори, а смятам, че имах качества да пробия в първия отбор. Явно нямах късмет, а и може би достатъчно акъл.

- Гориш ли от желание да накажеш ЦСКА, вкарвайки гол тази вечер?
- Какво да ги наранявам? Те са достатъчно наранени с това пропадане до "В" група. Мястото на ЦСКА е в "А" група, а не при нас. Не им приляга да бъдат във "В" група. Виждате, че нямат конкуренция. Разбира се, че много ще се радвам, ако вкарам, както и ако успеем да им вземем нещо.

- Със Сливнишки герой ли е свързано твоето бъдеще?
- Засега съм тук, но през зимата ще опитам да замина в чужбина. От началото на сезона съм в Сливнишки герой. Преди време от "Левски" ме бяха преотстъпили в Сливница, когато отборът беше в "Б" група. Ако не намеря клуб в чужбина, ще остана тук. За тимове от "Б" група дори не се оглеждам. Почти навсякъде няма пари и няма смисъл да търся. В Сливница ми е добре, вкъщи съм си. Обстановката в клуба е страхотна, отличен колектив сме се събрали.

- Горещата публика на ЦСКА стряска ли ви?
- В никакъв случай. Аз и още няколко от момчетата имаме опит, и преди сме играли пред много фенове. Дори се мотивирам още повече, най-вече заради това, че съм левскар и искам да се представя убедително точно срещу ЦСКА. Смятам, че досегашните им съперници все допускаха голове в началните минути точно заради публиката. Стъписваха се още щом излязат на "Армията" и рано-рано ги наказваха. С нас не вярвам да се получи същото. Дори имаме по-опитни футболисти от ЦСКА - аз, Мариан Христов, Маджиров, Георги Гайдаров и др.

- Ако ви се отдаде шанс, ще преследвате ли първото място и класиране в "Б" група?
- Нямаме подобна цел. Точно защото не гоним високо класиране сме освободени от напрежение и играем по-разкрепостено. Още обаче съжалявам, че допуснахме загуба с 1:2 от Септември (Симитли) преди няколко кръга, когато наистина бяхме жестоко ощетени от съдията. Допуснахме грешка и с Чико (Бяга) - поведохме с два гола, след което се отпуснахме, изравниха ни, но така и не можахме да вкараме трето попадение.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА



___________________1.jpg