ЦСКА се изправя срещу Сливнишки герой от 18:00 часа на "Българска армия" в преследване на 20-ата си поредна победа във всички турнири. "Червените" на Христо Янев са убедителен лидер в първенството с пълен актив от 36 точки, а днес за първи път им предстои мач от третото ниво на родния футбол, който може да бъде определен като дерби. Съперникът Сливнишки герой е втори в класирането с 5 точки по-малко от "армейците". Воденият от Венци Рангелов тим от Сливница записа 10 победи, 1 равенство и 1 загуба от началото на шампионата в Югозападната "В" група.
 
До момента ЦСКА няма никакви проблеми срещу съперниците си в това ниво на футбола, но "героите" ще опитат да се противопоставят на именития си съперник. По програма "червените" гостуват, но двата клуба се разбраха срещата да се проведе на "Армията" заради големия интерес. Както вече стана ясно, част от приходите от продажбата на билети ще бъдат дарени на 33-годишния Андрей Димитров. Той е юноша на ЦСКА, но е с ампутиран крак и набира средва за протеза. 

ЦСКА е в серия от 19 поредни победи. Тя стартира на 31 май в Борисовата градина при 3:1 над Литекс. 19-те победи дотук (б.а. - една служебна над Витоша (Бистрица) са постигнати в три различни надпревари - „А“ група, Купата на България, където "червените" започнаха още от квалификациите, и Югозападната „В“ група. Головата разлика на отбора при тези 19 успеха е впечатляваща - 83:4.

До края на годината поредните победи на ЦСКА може да набъбнат до 24 с оглед на съперниците на тима.

Добрата новина за Ицо Янев е, че ситуацията с контузиите се подобрява. Александър Александров и Ангел Грънчов са напълно възстановени, но въпреки това останаха извън групата за мача със Сливнишки герой. Те ще се завърнат на терена в следващия официален двубой - гостуването на Балкан (Варвара) на 15 ноември. Извън групата останаха още Иво Иванов, Радой Божилов, Станислав Маламов, който се очаква до две седмици също да е готов за игра, и третият вратар Слави Петров. Очаква се Янев да заложи на най-доброто, като има само една дилема - кой да действа води атаката. В последната среща нападател бе Преслав Йорданов и ако треньорът спази ротационния принцип, то сега Костадин Хазуров трябва да бъде титуляр.
Именно Хазуров е лидер в голмайсторската листа на първенството с 12 точни попадения. След него е таранът на Сливнишки герой Мариан Хаджиев с 11, а Преслав Йорданов има 9.

Треньорът на Сливнишки герой Венци Рангелов има доста кадрови проблеми - юношата на ЦСКА Димитър Маймунков е аут за дълго, а нападателите Мариан Хаджиев и Красимир Георгиев се оплакват от болежки. Въпреки това Хаджиев се очаква да бъде титуляр тази вечер.

Мачът е по-специален за Светослав Диков, Христо Бангеев, Любомир и Стоян Деспотови, които са минали през школата на ЦСКА и сега ще могат да излязат за първи път срещу клуба, в който са израснали.

За тима от Сливница играят и бивши левскари, сред които Даниел Шмедин, Денис Николов и голмайсторът Хаджиев.

Вероятни състави:

Сливнишки герой: Димитър Симеонов, Виктор Георгиев, Георги Гайдаров, Ангел Маджиров, Ивайло Цветков, Петър Петров, Христо Бангеев, Светослав Диков, Даниел Шмедин, Денис Николов, Мариан Хаджиев

ЦСКА: Стоян Колев, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Александър Бранеков, Милен Кикарин, Борис Галчев, Йордан Йорданов, Николай Цветков, Самир Аясс, Момчил Цветанов, Преслав Йорданов

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Ангел Ангелов

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА