Треньорът на юношите на ЦСКА до 19 години Методи Деянов е потресен от случилото се на "Герена", където част от футболистите му бяха бити от фенове на "Левски". Както вече стана ясно, вечното дерби от Елитната юношеска група до 19 г. беше помрачено от грозни сцени и се наложи прекъсването му за около половин час. При доиграването на оставащите 15-ина минути "червените" бяха с осем играчи на полето заради червени картони на Кристиян Пешов и Герман Петров, а Иван Ангушев не беше пуснат от Методи Деянов заради риск на здравето му след счупената бутилка в главата му.

"За съжаление ситуацията е следната - никакъв футбол. Неща, които е недопустимо да се случват по стадионите... нямам никакво обяснение. Тези деца да ги изграждаме и да ги правим футболисти или да ходят по стадионите да воюват и да се бият", коментира Деянов след случилото се.

"Имаше доста грешни отсъждания на съдията, което повлия на нашата игра. Отделно, и ексцесиите в публиката, които се случиха. Нямаше никаква охрана. Момчетата са бити. Завършихме мача с осем футболисти, едното момче го съхранихме (б.р. - Иван Ангушев), за да не стане по-голяма беля. Потресен съм от това, което се случи. Нямах желание срещата да се довърши. Моето желание беше да се приберем, но аз и момчетата взехме решение да го довършим, за да няма санкции за клуба", каза Деянов.

"Всички се чудиха дали мачът да продължи или не. Доста от децата са наранени, имат и травми. Не знам дали трябва да си вадят медицински и как трябва да се реагира. Ние не сме на корида, идваме да играем мач, да се забавляваме и да радваме хората, но явно това не са хора", добави наставникът на отбора на ЦСКА до 19 години.

"Дано няма война между двете агитки в следващите мачове. Дано хората разберат, че начинът, по който трябва да растат тези деца, е да им се дава шанс да отидат в първите отбори. Не е този, който показа днес публиката на "Левски". Ще има реакция от наша страна. Ще уведомим всички. Вие записахте всичко и нека БФС да вземе мерки", каза още Методи Деянов.

Кадри от грозния екшън: