Треньорът от школата на ЦСКА Антон Димитров разказа пред БЛИЦ за грозния екшън, разиграл се тази вечер на един от помощните терени на стадион "Георги Аспарухов". На вечното дерби "Левски" - ЦСКА (2:0) от Елитната юношеска група до 19 години фенове на домакините биха няколкото привърженици на "червените", престрашили се да подкрепят на живо отбора на Методи Деянов при гостуването на "Герена". Пострада и футболист на ЦСКА - Иван Ангушев, който беше откаран с линейка, след като в главата му беше разбита бутилка.

"Грозна гледка, не знам точно какво се случи, защото първоначално бях настрани. Имаше разправия между родителите. Явно си бяха разменили някакви реплики, след което напрежението ескалира и настана бой. Наши футболисти видяха какво се случва и се втурнаха да защитават родителите си от феновете на "Левски", които ги нападнаха. Това не е нормално. Как може да няма полиция на такъв мач? Вечно дерби е, не може да се охранява от стюарди, които са от "София Запад", недоумява Антон Димитров.

"Някои от моите юноши също присъстваха, тъй като искат да гледат мача. Но след като ги разпознаха, отнесоха шамари от феновете на домакините. Това не е нормално, случва се в София", продължи треньорът пред БЛИЦ.

"Днес става на "Герена", после ще е същото и на "Армията". Нали и те ще ни гостуват. Не трябва да се позволяват такива грозни неща. Вместо да се играе футбол, ставаме свидетели на неприятни сцени. Някои хора очевидно отиват на стадиона, за да си избиват комплексите", огорчен е Антон Димитров.

"Иван Ангушев пострада, удариха го с бутилка в главата, след като момчето отиде да защитава родителите си от феновете на домакините. След това искаше да влезе и да доиграе мача, но Мето Деянов взе правилното решение и не посмя да го пусне. Рисковано е след такъв удар в главата да бъде отново на терена, всичко може да стане... Не, не, аз и Мето Деянов не сме удряни. Втурнахме се да разтърваваме. По-късно дойдоха и полицаи, но не може такъв мач да се поверява на стюарди от агитката. Даниел Боримиров ни помогна, ескортира ни до съблекалнята. Той веднага се включи и опита да укроти феновете им", разказа още треньорът от школата на ЦСКА. 

"Май нямаше вариант мачът да не се доиграе. Делегатът ни каза, че това, което ставало на трибуните, не се отразявало на събитията на терена", каза още Антон Димитров.

ЦСКА завърши срещата със 7 полеви играчи плюс вратар, след като двама получават червени картони - Кристиян Пешов и Герман Петров, а Ангушев не участва в доиграването заради риск на здравето му след счупената бутилка в главата му.

Кадри от грозния екшън: