Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изригна срещу поредните скандални писания по негов адрес. Наставникът на "армейците" е силно афектиран от появилите се информации, че е псувал фенове след победата с 1:0 над Пирин (ГД). Пред БЛИЦ Младенов разказа какво се е случило в Гоце Делчев, като остро нападна "платените клакьори, които вече ще родят от толкова напъване" как да съчинят поредния скандал по негов адрес.

- Г-н Младенов, имаше ли конфликт между вас и фенове на ЦСКА? Какво точно се случи след победата в Гоце Делчев?

- Това е поредната манипулация на платени клакьори, които отново се опитват да вкарат напрежение в нашия отбор. Аз с нашите фенове никога не съм имал проблеми, нито и те с мен. И няма как да имам проблеми с привържениците. Нищо скандално не се случи в Гоце Делчев. Отново поредната спекулация, която пак ще бъде опровергана.

- Как си обяснявате тези нестихващи атаки срещу вас и отбора и откъде идват те?

- Нормално е. Всички знаеха и мислиха, че ЦСКА фалира и приключва, едва ли не спира да същестува. А в един момент ЦСКА не само се спаси, а и започна да се стабилизира - като селекция, стабилизира се като игра. Започнахме ново начало, изпълнители се нови. Аз вече съм подготвен и очаквам във всеки един ден да се излее поредната помия. Платените клакьори от толкова напъване вече ще родят. Категорично заявявам, че с наши фенове никога няма да имам проблеми. Нека всички мои врагове знаят това. Вижте, че сме първи по посещаемост от началото на сезона. Това също доказва, че феновете са зад мен и ми вярват. А отново платените клакьори се опитват да създават напрежение. "Левски" от 3 години гради отбор, няма резултати, а при тях е спокойно. Там е тишина. Подкрепят се, а при нас непрекъснато се рови. Плаща се на клакьори, което се доказа и от самите фактури, които се изнесоха в медиите за един главен редактор на спортен ежедневник. Той самият е схемаджия. Плащаше му се, за да критикува. Не мога да си обясня какво е това отровено общество. Всички са полудели срещу ЦСКА - да храчат и да плюят. Най-големият клуб, най-достойно защитавал България на европейската сцена, а вижте какво се случва. Значи за футболистите и треньорите нямаше заплати, а за главния редактор имаше (б.р. - визира разкритието на БЛИЦ от 29 август). Доколкото знам 9 или 10 плащания е имало към него. Но нека всички да знаят, че мен никой няма да ме откаже. Докато феновете са с мен - няма да се дам на никого. Ако феновете ме попитат дали трябва да си купуват този вестник, им казвам, че ако им се четат лъжи, да си го купуват.

- Ще издържите ли на цялото това напрежение?

- Докато феновете са с мен, ще издържа. Не за първи път се опитват да ме скарат с привържениците. Позната до болка история. Сега измислиха това нещо, което не съществува. Не съм имал пререкания с нито един наш фен след мача в Гоце Делчев, категорично го заявявам това. Искам също така феновете да знаят, че ще дойде денят, в който ще им разкажа как Сашо Томов се появи в трудния за ЦСКА момент и спаси клуба.

- Усилено се говори, че работите по зимната селекция. Имате ли вече набелязани играчи?

- Да, работим по селекцията. Имаме вече трима набелязани футболисти. Работим, продължаваме да ги следим, да ги наблюдаваме, и това, което ще се направи като селекция след края на полусезона, ще даде гаранции през пролетта да постигнем много по-добри резултати. Подкрепленията, които искаме да вземем, ще дадат класа на отбора.

- След Мамади Сисе и Брайън Хауърд, ще дойде ли още някой от Висшата лига на Англия?

- Всичко е възможно. Не почиваме, не спим, постоянно работим. Специално сме се спрели на трима човека. На този етап те ни задоволяват. Предполагам, че до 15-20 дни ще предприемем разговори за евентуалното им привличане. Нищо повече не мога да кажа по тази тема към момента.

- Доволни ли сте от състоянието на най-новите попълнения Мамади Сидибе и Брайън Хауърд?

- Това им беше първи официален мач като титуляри с останалите футболисти. Доволен съм и от двамата, постараха се. Вижда се, че все още липсва синхрон, но с времето това ще се оправи. Времето работи за нас. Колкото повече играят заедно, с колектива, ще стават по-добри.

- Сидибе каза ли нещо за Гоце Делчев, все пак идва от модерните стадиони в Англия?

- Нормално е като види състоянието на терена в Гоце Делчев да настъпи малко шокова терапия при него. Идва от Висшата лига, изведнъж се стресира, но смятам, че се справи като за първи мач.

- Във вторник приемате Хасково за Купата на България. Да очакваме ли промени в състава?

- В момента изграждаме един състав, избистряме го в процес на шампионата. Изграждаме стила на игра пак в процес на шампионата, както и правим селекцията докато тече първенството. Продължаваме да работим и се надяваме по-бързо да станат нещата. За 60 дни свършихме доста работа в това отношение и в последния мач, в който имахме двама нови сред титулярите - Сидибе и Хауърд, имаше нужната комбинативност, това нещо ме задоволява. Показва, че работим в правилната посока. До вторник има време. Но на мен не ми се иска да правя кой знае какви промени в състава, тъй като изчистваме схемата на игра.

- Възможно ли е играчите ви да подценят Хасково, който е отбор от "Б" група?

- В никакъв случай. Не сме в позицията да подценяваме когото и да било. Имаме много неща, които трябва да изграждаме.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ