Треньорът на Анортозис Станимир Стоилов даде интервю за агенция БЛИЦ. Българският наставник говори след поредната победа на тима – 2:0 срещу Етникос (Ахнас). Ето какво каза Мъри за работата си в Кипър, скандалите с проваления мач в Каварна и двубоя на националния отбор срещу Швейцария:

-Г-н Стоилов, нова победа начело на Анортозис. Доволни ли сте?
-
Да ви кажа честно, не съм очаквал да се развият толкова добре нещата. Засега всичко е наред, бием и вървим добре в класирането. Спечелихме вчера срещу Етникос (Ахнас), сега предстоят мачовете от плейофната първа четворка.

-Какви са целите ви от тук нататък?
-За нас беше важно да се класираме сред първите четири отбора. Вече сме на полуфинал за купата на Кипър, имаме шанс да спечелим трофея. Ще гоним и възможно най-предно класиране в шампионата. Ще бъде много трудно, тъй като пред нас Омония е на 5 точки. Ще играем по два пъти с останалите три отбора. Всички са доста по-напред от нас като подготовка. Те са работили цяла година, а аз имах само един зимен период, в който градях почти нов отбор.

-Ще има ли нов договор за награда?
-Това не искам да го коментирам. Контрактът ми е до утре (смее се). Всичко ще се реши в края на сезона.

-Какви са отзивите в Кипър за работата ви?
-Не искам да говоря за себе си, не е редно, нека другите да дават оценки и мнения. Хората се отнасят добре към мен и треньорския щаб. Нали знаете как е, като има резултати, те вдигат до небесата, не престават да те хвалят. Започнеш ли да губиш, ставаш най-лошия, навсякъде е така.

-Доволни ли са феновете от Станислав Ангелов и Ричард, вие ги взехте в тима. Знаете, че на тези играчи се гледа с друго око, това са хората на треньора.
-Така е. Станислав Ангелов се представя отлично, доволен съм, а и хората го харесват. Ричард го взехме с идеята да се възстанови до лятото и тогава да влиза по-често в състава.

-Звезда на Анортозис е Кафу, не спира да вкарва.
-Той е много добър играч, има качества. Отборът обаче създава доста положения, които той реализира. Ако не стигаме до голови ситуации, който да играе в атака, няма как да бележи.

-Разбрахте ли за проваления мач между Калиакра и “Левски”?
-Да, чух, че някакъв мач не се е състоял.

-(прекъсвам го) Двубой с участието на “Левски”...
-Добре, че се отървах от родната българска действителност. В Кипър такъв цирк като този в Каварна няма как да се случи. Тук може да се провали мач, но заради феновете, както стана в един наш случай. Не си представям как в Кипър ще се случи подобно нещо, тук наказанията са много големи. Хората в страната са инвестирали страшно много пари и ми се струва ненормално някой да излезе и да каже, че няма да има мач.

-След няколко дни България посреща Швейцария. Може ли да ги победим?
-Надявам се. Вече няколко пъти казах, че след като напуснах националния отбор, съм фен №1. Имаме шансове да стигнем до успеха. Не трябва обаче да се правят изводи от един мач и един резултат. Не може да се съди работата на един треньор само от един двубой.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ