Станимир Стоилов продължава уверено похода си към Купата на Кипър. Анортозис се класира на полуфинал, след като отстрани местния съперник АЕК (Ларнака). Двата тима направиха равенство 1:1 в 1/4-финал на стадиона на Анортозис “Андонис Пападопулос”. В първия мач воденият от Мъри отбор победи АЕК с 2:1. За полуфиналите вече се класира и Етникос (Ахна), а по-късно е 1/4-финалът-реванш между Аполон и Олимпиакос (1:1 в първия мач). Последната двойка е Арис – Омония (Никозия), но двата тима все още не са изиграли първия си 1/4-финал.

Съдията в днешния мач Мариос Стаматис бе главно действащо лице и показа 10 жълти и 4 червени картона. Той изгони Фотеринкам от Анортозис и трима играчи от АЕК – Кевин Хофланд, Деметриу и Теофилу. Гостите от АЕК поведоха с 1:0 още в 1-ата минута след гол на Андерс Опер. Анортозис изравни в 3-ата минута чрез звездата си Кафу.

Халфът на националния ни отбор Станислав Ангелов бе титуляр и игра цял мач за Анортозис и получи жълт картон. В 67-ата минута в игра се появи бившият футболист на “Левски” Ричард Еромоигбе. В 59-ата минута реферът изгони за втори жълт картон Хофланд от състава на АЕК. В последните 6 минути реферът раздаде още 3 червени картона. В 84-ата минута отстрани от игра Джейсън Деметриу (АЕК) за груб фаул срещу Кафу. Само три минути след това играчът на Анортозис Фотеринкам също напусна след втори жълт картон. В 89-ата минута АЕК остана с 8 души на терена след директен червен картон за Теофилу./БЛИЦ