Нападателят Ивайло Димитров отново облече екипа на Славия и дори успя да се завърне с гол. Косъма се разписа при равенството 2:2 с Олександрия (Украйна) в първата контрола на "белите" на лагера в Турция. Стигналият до националния отбор 30-годишен футболист тази зима разтрогна договора си с Арда (Кърджали), където не получи шанс за изява. Новакът в елита го привлече миналото лято, след като той игра в Арарат-Армения (Ереван) (стана шампион на Армения), а след това и в Жетису (Казахстан). 

През есента Димитров беше под наем в Етър от Арда, а от няколко дни отново е играч на Славия. На "Овча купел" му възлагат големи надежди, надявайки се с головете си да помогне на отбора на Златомир Загорчич за класирането в Топ 6. 

Димитров игра за Славия от 2015 до 2018 г. и беше с голям принос за спечелената Купа на България. Косъма даде интервю за БЛИЦ СПОРТ:

- Завърна се с гол в Славия, как се чувстваш отново с бялата фланелка?
- Много съм щастлив, че отново имам възможността да играя в Славия. Доволен съм и се радвам, че отбелязах гол още първия мач, макар и неофициален.

- Тръгна си от клуба през лятото на 2018 г., когато премина в Армения. Откриваш ли промяна след завръщането?
- Определено има промяна. Отборът е израснал, има самочувствие, вече има сработеност между отделните линии. Треньорът Златомир Загорчич е три години тук и е успял напълно да предаде на играчите философията си за футбола. 

- Как реши да се завърнеш в Славия? Имаше ли други варианти пред теб, след като разтрогна договора си с Арда?
- Изобщо не съм се замислял дори. Проведох два разговора - един със Загорчич и един с Венци Стефанов, разбрахме се за по-малко от 5 минути. Нещата се развиха много бързо. Имах и други варианти, но прецених, че Славия е най-добрия за мен на този етап. Благодарен съм на всички в клуба за топлото посрещане. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Какви са амбициите ти и ще успее ли Славия да запази мястото в Топ 6?
- Сега е важно да направим хубава подготовка, да сме здрави и ще гоним добро представяне в останалите мачове. Надявам се да успеем да се класираме в Топ 6, но всичко зависи от нас, трябва да си го заслужим на терена. 

- Какво ще запомниш от престоя в Армения и Казахстан? Как беше там и липсваше ли ти България?
- Натрупах много опит. От престоя в Армения съм много доволен. Станах шампион, вкарах доста голове. За престоя ми в Казахстан не бих казал, че съм доволен. Имах лошия късмет да се контузя в самото начало и почивах четири месеца, което доведе до връщането ми в България. В чужбина винаги е трудно и, разбира се, че България ми липсваше. 

- Защо не успя да заиграеш за Арда?
- На този въпрос и до днес нямам точен отговор. 

- Клубът от Кърджали те преотстъпи в Етър, но и там не игра достатъчно...
- Отидох в Етър, за да играя. Треньорът ме искаше, започнах добре, но пак имах нещастието да получа контузия, която ме извади от ритъм и толкова за престоя ми в Етър, друго не искам да казвам...

- Предстои бараж срещу Унгария по пътя към Евро 2020. Надяваш ли се, че може отново да бъдеш част от националния отбор?
- Аз съм реалист. На този етап няма как да се случи това нещо. Пожелавам успех на националния отбор, надявам се да се класираме на Евро 2020.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020