Младежкият национал на Славия Андреа Христов от няколко дни е под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус. Както вече стана ясно, още няколко от съотборниците му също бяха поразени от заразата, което усложни доста ситуацията при "белите" от "Овча купел", заемащи незавидното 13-то място във временното класиране на еfbet Лига.  

21-годишният Андреа Христов даде интервю за БЛИЦ, докато се лекува у дома си: 

- Къде те откриваме и как си? 
- С родителите ми сме на вилата. Под карантина съм вече осми ден. Неприятна ситуация, но се налага. Добре съм, вече нямам оплаквания.

- Беше ли с влошено здравословно състояние, когато даде положителния тест?
- Да, два дни преди това имах висока температура и болки в мускулите. Тогава отидох на стадион "Славия", за да разговарям с доктора ни. Той директно ми каза да си тръгвам и ме освободиха от тренировките. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- В изминалите два дни беше установено, че още футболисти на Славия и хора от клуба са пипнали заразата. Може ли ти да си причината?
- Няма как да е от мен, тъй като не съм се виждал с тях. Докторът ме освободи и не тренирах с отбора. Сега също не тренирам. Казаха ми, че било опасно и е по-добре да почивам. 

- Как се лекуваш?
- Пия много вода и поглъщам доста витамини "Ц", "Д" и "Е".

- Кога предстои отново да бъдеш тестван? 
- На 14-ия ден след положителния тест. Това означава следващата сряда. Силно се надявам тогава пробата ми да бъде отрицателна, защото ако отново е положителна, не ми се мисли просто.

- Има ли страх у теб от коронавируса?
- Не. Изобщо не съм се страхувал. Дори исках да хвана коронавируса, за да изградя имунитет. Вече е ясно, че всеки трябва да мине през COVID-19. Сега се надявам да го изкарам по-бързо и да няма усложнения. 

- Родителите ти как са?
- Баща ми също беше положителен. Майка ми не се е тествала, но сигурно и тя ще е положителна. Добре сме, заедно сме. 
 
- Усети се липсата ти за Славия срещу ЦСКА 1948. Какво е обяснението ти за тежката загуба с 1:5?
- Може би липсата на ключови футболисти, а и те бяха по-добри. Заслужено ни победиха. Президентът ни Венци Стефанов също каза, че ни липсват някои играчи, освен това сме с нов треньор. Нужно ни е време. Надявам се по-скоро да се изкачим нагоре в класирането.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството