ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националът Георги Русев, който е един от основните футболисти на ЦСКА 1948, даде откровено интервю за БЛИЦ TV. 

24-годишното крило, родом от Стара Загора, говори по много теми пред камерата ни: 

- Георги, идваш от фитнеса. Искаш да трупаш още мускулна маса ли?
- Да, между двете тренировки отделям време за вас. Чувствам се добре и се подготвям за предстоящия мач с Берое. Работя върху всичко, искам да се развивам. Още съм млад, сега е времето да тренирам. 

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

- На 24 години си, бъдещето е пред теб. Какво искаш да постигнеш в близките една-две години?
- Доста неща искам да постигна. До края на сезона да постигнем добри резултати с моя отбор ЦСКА. Ако може, да спечелим Купата на България, това е основната ни цел.

- Трети сте в класирането. Купата е основната ви цел, но и в първенството очевидно имате амбиции. В съблекалнята говорите ли си за титла? 
- Говорехме си за титла преди миналия мач, но след загубата, която допуснахме от другото ЦСКА, нещата малко се променят. Точковата разлика вече става доста по-голяма и има два отбора пред нас. Докато има шанс ще се борим. 


- Какво не ви достигна срещу ЦСКА?
- С оглед на мача, може да съжаляваме доста, че загубихме, защото през по-голямата част играхме по-добре, стояхме по-добре от тях. Имахме и по-чистите ситуации, но те успяха да ни излъжат с една контраатака. При гола на Сердюк имаше игра с ръка, няма какво да спорим. Грешката си е в нас и трябва да си вземаме поуките и да вземем следващия мач. 

- Преди мача имаше ли по-специално надъхване?
- Все пак е дерби - първият срещу третия. И двата отбора правим добър сезон, имаме доста качествени футболисти. Нормално е да има заряд с оглед ситуацията с двата отбора.

- Ще успеем ли да победим Черна гора и Унгария на старта на евроквалификациите?
- Когато си в националния отбор, очакванията винаги са да дадеш 100% от себе си и да победиш. Голяма чест е да защитаваш името на страната. Надявам се да се представим максимално добре и да вземем максимално много точки от двата мача. В добра серия сме, показваме добро лице при Младен Кръстаич. Атмосферата в отбора е много добра, има доста млади момчета. Има и опитни футболисти, които ни помагат.

- С кои момчета от националния отбор си най-близък? 
- Съотборникът ми Ради Кирилов, с Петко Христов също - с него сме в една стаичка на лагера. Всички момчета са ми близки, поддържаме добри контакти, има настроение в отбора и се надявам и в бъдеще така да бъде. 

- Очакваш Петко Христов да се завърне от Италия, където играе. А ти мечтаеш ли да излезеш в чужбина?
- Това ми е една от основните цели - да изляза в чужбина, да се докажа и там - на най-голямата сцена. В чужбина са големите отбори, големите пари, големите мачове.

- Последните месеци имаше оферти за теб, включително от Торпедо (Москва). Не бяха изгодни предложенията ли?
- С ръководството на клуба преценихме, че на този етап е по-добре да остана и да помагам на отбора. Дай Боже лятото да дойде добра оферта и да се развивам в чужбина. Дано някой ден играя срещу футболисти от ранга на Неймар, Мбапе, Меси. Фен съм на Неймар, Меси и Кристиано Роналдо. Те са дали много на футбола и са пример за по-младите футболисти. Целта ми е да съм като тях. А като малък любимец ми беше Роналдиньо. 

- Още ли живееш сам в София и готвиш ли си?
- Да, сам съм. Спазвам добър режим. Много е важно да се наспивам, да се храня добре, това ми помага в тренировъчния процес - да съм по-свеж и да имам енергия. Понякога си готвя, също така излизам с приятели да хапваме навън. След тренировка почти винаги се прибирам и си почивам. Напоследък много често си готвя паста. 

- Нямаш ли приятелка?
- Не, в момента съм изцяло концентриран върху футбола и това е основната ми цел. Има внимание от страна на момичетата, но това е на второстепенен план, но аз съм професионалист и всяко отклонение действа върху игровия ти начин. Ако отделяш повече внимание на една жена, отколкото на спорта, неимоверно ще ти падне формата.

 

- С какво би те спечелило някое момиче?
- Нямам определен тип. Просто, ако дадена дама ми харесва, ще я заговоря и ще гледам да изляза с нея.  

- Близките ти идват ли на мачовете ти?
- Семейството ми е в Стара Загора, подкрепят ме пред телевизора. Понякога баща ми идва и ме гледа на живо. Той ми е най-големият критик. Той е бил джудист, в момента е международен съдия в този спорт. Шеф е на съдийската комисия по ММА. Баща ми ме изгради като човек, той ме запали по спорта, не само по футбола. Тренирах много като малък с него, най-различни спортове. Благодарение на баща ми съм това, което съм в момента. Много тренирах джудо, когато бях дете, постоянно бях в залата. Футболът обаче ми беше повече на сърце. Започнах с топката на площадката пред нас, баща ми като се прибереше - ритахме вкъщи. Имам по-малка сестра, занимава се със спортни танци. Спортно семейство сме. Рядко се прибирам в Стара Загора. Обичам да си почивам и се разхождам с баща ми в Аязмото. Коментираме си с него най-различни теми, това ме успокоява, действа ми приятно. Обичам да ходя и при баба и дядо на село.

- В кое село са те?
- То не е село, но аз така го наричам - Гълъбово. Баба ми и майка ми са от там. Те не ме гощават само с паста. И двете ми баби готвят най-различни и вкусни неща.

 

- Ти също ли си като доста от футболистите - да искаш да си със скъпа кола... Мерцедес, БМВ?
- Колата ми не е скъпа. В момента не гледам тези неща. Това не е важно за мен. Аз трябва да съм пример за по-младите. Стремя се да показвам добри игри и поведение извън терена, за да запалим още повече млади да се развиват и да работят. 

- Имаш ли някакви страхове? Примерно, когато шофираш, минават ли ти лоши мисли през главата?
- Не, аз съм много позитивен човек. Не ми минават такива мисли през главата. Гледам да се развивам. Ако един ден е лош за мен, се стремя следващия да е по-добър.

- Правил ли си някакви откачени неща, вдигаш ли си адреналина по някакъв начин? 
- Като малък бях голям калпазанин. Постоянно правех глупости. Скачах от площадки - 4-5 метра, баща ми много ме би. Главата ми е разбивана 5-6 пъти, но вече се поукротих. Не съм имал тежки контузии.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: ДИМИТЪР ПАТАРИНСКИ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК